Formattan sonra mikrofon kalitesi düştü

Dayex

Hectopat
Bugün bir sorundan dolayı format attım. Discord'daki arkadaşlarım sesimin eskisinden kötü geldiğini söylüyor. Formattan sonra Windows güncelleştirme merkezinden güncellemeleri denetleyip yükledim. Sorun sonrası internetten güncel Realtek sürücüsü de indirdim fakat hala aynı. Nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mikrofon ayarlarını doğru yapılandırdığınızdan ve üreticinin sunduğu sürücülerden cihazınıza uygun olanı kullandığınızdan emin olun.

Kulaklığın ayrıca bir yazılımı var mı? Discord ayarlarında bir farklılık olabilir mi? Sesin kulaklık yerine dizüstü bilgisayar üzerinden karşıya iletiliyor olabilir mi?
Kulaklığımın herhangi bi driverı yok. İlk aldığımda bildiğin tak kullan mantığıyla kullandım. Sadece 7.1 etkinleştirmek için razer surround sound programını indirmiştim.
Laptopsa belki laptopun mikrofonunu kullaniyordur. Varsayilan olaeak o acik geliyor cunku.
Hayır, 2 mikrofon var gözüküyor laptopunkine geçebiliyorum. Kulaklığımınkine geçincede geçtiğim belli oluyor. Aşırı kötü değil fakat arkadaşlarım çok bariz kalitesinin düştüğünü, düzeltmemi söylüyorlar.
Sürücüleri yüklemişsin fakat son sürüm olduğuna emin ol. Eğer son sürümse eski sürümleri deneyebilirsin.
Bi önceki temiz kurulumum baya 8 ay önce falandı. Daha da driverlara ellememiştim. Otomatik güncellememişse o zamanki driverlar düzgün çalışıyormuş. Ne driverı indirceğimi nerden bulacağımı bilmiyorum. Kulaklığımın driverı mevcut değil. Realtek HD Audio driver mı bulmam lazım?

Sese gelin.

Ses efekti > kayıt>kulaklığınız özellikler >Düzeyler > En sona çekin

Bu şekilde
( Kulaklığınıza sağ tık yapıp özellikler

Dosya Ekleri

• 16851080169978749371426581437602.jpg
    16851080169978749371426581437602.jpg
    146,8 KB · Görüntüleme: 29
Bir önceki temiz kurulumum bayağı 8 ay önce falandı. Daha da driverlara ellememiştim. Otomatik güncellememişse o zamanki driverlar düzgün çalışıyormuş. Ne driverı indirceğimi nereden bulacağımı bilmiyorum. Kulaklığımın driverı mevcut değil. Realtek HD Audio driver mı bulmam lazım?

Evet Realtek'in geçmiş sürümlerini deneyebilirsin mesela hangi sürümü 8 ay önce yayınlandıysa onu deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı