Formattan sonra tekrar key girilmeli mi?

pantheriab

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 8 GB 3000MHZ
SSD veya HDD modeli
Toshiba kioxa 240 GB SSD - Seagate 7200 RPM 1 TB
Ekran kartı
Asus Dual RX5500XT
Anakart
B450M Dragon
İşlemci
Ryzen 5 3500
Merhaba bilgisayarım da mavi ekran hatası olduğu için kendim sıfırlamaya çalıştım, sıfırlarken mavi ekran aldım ve almaya devam ediyorum. Bilgisayar Windows kurulum ekranında mavi ekran vermeye devam ediyor ve kurulumu yapamıyorum mecburen bir bilgisayarcıya format attıracağım ama şöyle bir şey var. Bilgisayarımı aldığımda Windows'u key alarak etkinleştirmiştim maliyeti yaklaşık 50 TL idi şimdi bu bilgisayarcının kurduğu Windows'tan şüphelendiğim için orijinal olup olmadığını da bilmediğim için formattan sonra key satın alıp etkinleştirmeme gerek var mı? Sağlıksız ve korsan olarak kullanmak istemiyorum. Windows'um sanırım aldığım key ile orijinal haldeydi sorunsuz çalışıyordu bilgisayarcıya sorduğumda Windows zarar görmüş demişti yarın götüreceğim cevaplarınızı bekliyorum.

Key hala sizdeyse kurulumu basit bir sekilde kendiniz yapabilir, ardından kurulum esnasında keyi aktive edebilirsiniz. Format için bilgisayarcıya gidip para bayılmanızı tavsiye etmem.

CMD'yi açıp: "slmgr.vbs -dlv" kodunu girerseniz. Orada anahtar aktif mi? Aktifse hangi tür? Geçerlilik süresi var mı? Yok mu? Şeklindeki bilgileri görebilirsiniz. Eğer dijital anahtar aktif (Ayarlar> Sistem> Etkinleştirme kısmından bakabilirsiniz) olursa genellikle Microsoft hesabınızı aktif (mailinizi açınca) edince o da aktif oluyor ama kontrol etmek maksatlı bakabilirsiniz.

Key hala sizdeyse kurulumu basit bir sekilde kendiniz yapabilir, ardından kurulum esnasında keyi aktive edebilirsiniz. Format için bilgisayarcıya gidip para bayılmanızı tavsiye etmem.

Yapmak istiyorum fakat mavi ekran hatası yüzünden yapamıyorum.
CMD'yi açıp: "slmgr. Vbs -dlv" kodunu girerseniz. Orada anahtar aktif mi? Aktifse hangi tür? Geçerlilik süresi var mı? Yok mu? Şeklindeki bilgileri görebilirsiniz. Eğer dijital anahtar aktif (ayarlar> sistem> etkinleştirme kısmından bakabilirsiniz) olursa genellikle Microsoft hesabınızı aktif (mailinizi açınca) edince o da aktif oluyor ama kontrol etmek maksatlı bakabilirsiniz.

Format attırdıktan sonra deneyeceğim teşekkür ederim.

Bildiğim kadarıyla internete bağlandığı an kendisi önceki key orijinalse otomatik giriyor.

Kontrol edeceğim yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
BIOS'a girebiliyorsanız format USB'si ile yapabilirsiniz.

Girebiliyorum denedim ama yapamadım 😕
BIOS'a girebiliyorsanız format USB'si ile yapabilirsiniz.

Ayrıca Microsoft'un sitesinden indirmeme rağmen eski sürüm olduğu için hatalar çoğalıyor.

Bende o fiyata bir siteden key almıştım. Anakart değiştirdiğim halde tekrar key girme gibi bi durum olmadı. Windowsu etkinleştirin diye bi uyari ile karşilaşmadim. Format atmadım, sadece windows 10u, 11'e yükselttim. Bir kerede windows 11i kendi içinde sifirlamiştim.

Yapmak istiyorum fakat mavi ekran hatası yüzünden yapamıyorum.

Format attırdıktan sonra deneyeceğim teşekkür ederim.
Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.
Mavi ekran hatasını işletim sistemi dosyalarından ötürü almıyorsanız eğer formatla düzeltebileceğiniz bir şey olmayabilir. İsterseniz onla ilgili ayrı bir konu açın hata kodunu veya güvenli mod ile sistemi açabilirseniz Minidump dosyalarını paylaşırsanız belki yardımcı olunabilir.

Mavi ekran hatasını işletim sistemi dosyalarından ötürü almıyorsanız eğer formatla düzeltebileceğiniz bir şey olmayabilir. İsterseniz onla ilgili ayrı bir konu açın hata kodunu veya güvenli mod ile sistemi açabilirseniz minidump dosyalarını paylaşırsanız belki yardımcı olunabilir.

Minidump dosyasını paylaştım konu oluşturdum fakat diskten dolayı olduğunu düşünüyoruz disklerim yeni, bilgisayarcı Windows bozulmuş olabilir dediği için mecbur format attırıyorum. Olmadı incehesapa ulaşıp servise göndereceğim. Şuan masaüstüne bile ulaşamıyorum. Kurulum ekranında kalıyor
Mavi ekran hatasını işletim sistemi dosyalarından ötürü almıyorsanız eğer formatla düzeltebileceğiniz bir şey olmayabilir. İsterseniz onla ilgili ayrı bir konu açın hata kodunu veya güvenli mod ile sistemi açabilirseniz minidump dosyalarını paylaşırsanız belki yardımcı olunabilir.

Şimdi birazdan gideceğimde gideceğim yer kırtasiyeci ama bilgisayarlarla da ilgileniyor birkaç kez format attırmıştım adama bir sorun olmamıştı oraya mı götüreyim yoksa direkt normal bilgisayarcıya mı götüreyim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı