Çözüldü Formattan sonra "Windows Boot Manager" ekranı geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

egemonih

Decapat
Daha fazla  
Sistem bilgileri(ekstra belirtmem gereken bir şey varsa söyleyin)
Ekran kartı: GeForce GTX 1660 Super.
İşletim sistemi: Windows 11 Pro.
Anakart: MS-7B84
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X 6 Core 3600MHz.
RAM: 16 GB.
SSD: Samsung SSD 870 EVO 1TB.

Merhaba, bilgisayara format attıktan sonra nedense bilgisayar oyun oynarken vs bir anda siyah (ama parlak) bir ekrana geçip tüm kontrolleri kilitlemeye, bir anda kendini kapatıp BIOS'u açmaya, UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME hatası vermeye ve aşağıdaki fotoğraftaki adını bilmediğim ekranı açmaya başladı. Bilgisayarı formatlamadan önce aşırı yavaşlamasından şikayetçiydim ondan dolayı format attım ve son olarak format sırasında nasıl becerdim bilmiyorum ama SSD'lerden birini sildim direkt ne yaparsam yapayım gözükmedi. Gözükmesi için işlem yapınca da tam hatırlayamadığım su ankilere benzer sorunlar yapmaya başladı. Ben de direkt çıkarıp koydum bir kenara. Bu sorunları nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz? (bu bilginin yardımı olur mu bilmem ama bilgisayarı ilk formatladıgım vakit Xbox uygulaması açılmıyordu)

Dosya Ekleri

• 17500310749788244057757089061637.jpg
    17500310749788244057757089061637.jpg
    104,3 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows kurulumu D:'de sanırım, en büyük kısım orası. Önce exit yazıp Diskpart'tan çıkış yapın ve sonra bcdboot D:\Windows /s D: /f ALL komutunu uygulayın. Dikkat edin, D'nin yanındaki ters kesme işareti. Ctrl + Alt + Soru işareti kombinasyonuyla yapabilirsiniz.
Bilgisayarı kapatın ve USB'yi çıkarıp bilgisayarı açmayı deneyin, şu an hata vermemesi lazım.

Sorun olmadan açıldı şu anda teşekkür ederim yardımınız için eğer sorun ileride devam ederse size de uygun olacaksa yanıt vereyim bir mesajınıza size de bildirim gelir.

Tabi, başka bir sıkıntı olursa yeni konu açıp beni etiketleyebilirsiniz. Bu arada bilgisayar açıldıktan sonra CMD'yi açıp chkdsk C: /f komutunu yazar mısınız? Sistemde hatalar varsa otomatik düzeltme yapar. Birkaç dakika sürebilir, erişim engellendi hatası verirse de CMD'yi yönetici olarak başlatıp aynı komutu yazın.

Tabii, başka bir sıkıntı olursa yeni konu açıp beni etiketleyebilirsiniz. Bu arada bilgisayar açıldıktan sonra CMD'yi açıp chkdsk C: /f komutunu yazar mısınız? Sistemde hatalar varsa otomatik düzeltme yapar. Birkaç dakika sürebilir, erişim engellendi hatası verirse de CMD'yi yönetici olarak başlatıp aynı komutu yazın.

Yönetici olarak açıkken boyle dedi.

Dosya Ekleri

• 20250621_023628.jpg
    20250621_023628.jpg
    171,1 KB · Görüntüleme: 25
C: Diskinin şu an müsait olmadığını, bilgisayarı bir sonraki yeniden başlatmada bilgisayar açılmadan önce tarayayım mı diye soruyor. Y deyip enter tuşuna basın, sonra CMD'yi kapatın. Bilgisayar bir sonraki açılışta otomatik olarak bu taramayı yürütecektir. Sistemde hata bulursa otomatik olarak onaracaktır. Bu adım %100 gerekli değildi fakat format öncesi yaşadığınız sorunları göze alınca bir sistem taraması lazım gibi geldi. CrystalDiskInfo programı ile diskinizin bir ekran görüntüsünü de buraya koyabilir misiniz, diskin durumuna bakalım.

C: Diskinin şu an müsait olmadığını, bilgisayarı bir sonraki yeniden başlatmada bilgisayar açılmadan önce tarayayım mı diye soruyor. Y deyip enter tuşuna basın, sonra CMD'yi kapatın. Bilgisayar bir sonraki açılışta otomatik olarak bu taramayı yürütecektir. Sistemde hata bulursa otomatik olarak onaracaktır. Bu adım %100 gerekli değildi fakat format öncesi yaşadığınız sorunları göze alınca bir sistem taraması lazım gibi geldi. CrystalDiskInfo programı ile diskinizin bir ekran görüntüsünü de buraya koyabilir misiniz, diskin durumuna bakalım.

Böyle diyor.

Dosya Ekleri

• 20250621_024716.jpg
    20250621_024716.jpg
    430,4 KB · Görüntüleme: 19

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı