C# Forms panel değiştirme nasıl olur?

imamparator61

Picopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, panelhosgldn, panelhaberler ve paneltarihtebugun adında 3 panelim var, 1. panel hoş geldiniz ekranı, 2. panel siteden haber verisi çekme ekranı, 3. panel ise tarihte bugün ne olduğunu gösteren panel. Hedefim ise:
Hoş geldin paneli ilk başta görünsün. 5 saniye sonra haberler paneli görünsün. 5 saniye sonra tarihte bugün paneli görünsün.
Ardından, tekrar hoş geldin paneline dönsün.
Oluşan sıkıntı ise şöyle, form açıldıktan sonraki ilk 5 saniye panelhosgldn paneli gözüküyor, ondan sonraki 10 saniyede ise ekran bomboş kalıyor.
Kodlar:

C#:
 private int aktifPanelIndex = 0;

private void tmrPanelGecis_Tick(object sender, EventArgs e)
 {
 panelHosgldn.Visible = false;
 panelHaberler.Visible = false;
 panelTarihteBugun.Visible = false;

if (aktifPanelIndex == 0)
 {
 panelHosgldn.Visible = true;
 }
 else if (aktifPanelIndex == 1)
 {
 panelHaberler.Visible = true;
 }
 else if (aktifPanelIndex == 2)
 {
 panelTarihteBugun.Visible = true;
 }

aktifPanelIndex++;

if (aktifPanelIndex > 2)
 aktifPanelIndex = 0;
 }

private async void anaekran_Load(object sender, EventArgs e)
 {
 panelHosgldn.Visible = true;
 panelHaberler.Visible = false;
 panelTarihteBugun.Visible = false;

await HaberleriGetir();
 await OlaylariListeleAsync();

tmrPanelGecis.Interval = 5000;
 tmrPanelGecis.Start();
 }

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Designer kodu bozulmuş olabilir. Projeyi başlatmadan önce 3'ünü de görebiliyor musunuz? Ayrıca constructor'a çizgi ekleyin ve Debug edin.

Projeyi başlatmadan önce 3'ünü de göremiyorum. Bahsettiğiniz constructor işini nasıl yapacağız?

Şuan çok şaşkınım nası anlatırım bilmiyorum. designer koduna iyiki baktım. label6 yı incelerken bi baktım visible özelliği false, diğer sıkıntı çıkaran listbox1 ve label7nin visible özelliğine baktım onlarda falseymiş.
4 gündür sırf bu başıma bela olan basit hata yüzünden zaman kaybettim boşuna. Siz "Designer kodu bozulmuş olabilir." demeseydiniz farketmiycektim ve dahada zamanım kaybolucaktı. Çok sağolun.

panel değiştirme için attığınız iki kod bloğunu denedim form1 load eventinde fakat ekran bomboş kaldı. tüm panellerin visibleını true yaptım doğru düzgün verileri çekiyormu diye(verdiğiniz kodları yorum satıruna alarak
Ekran görüntüsü 2025-05-05 235557.png
) , 8-9 saniyede tüm veriler sıkıntısız yüklendi fakat hava durumu verisini yüklerken azcık donma oldu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-05 234046.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-05 234046.png
    83,1 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Projeyi başlatmadan önce 3'ünü de göremiyorum. Bahsettiğiniz constructor işini nasıl yapacağız?

Şuan çok şaşkınım nası anlatırım bilmiyorum. designer koduna iyiki baktım. label6 yı incelerken bi baktım visible özelliği false, diğer sıkıntı çıkaran listbox1 ve label7nin visible özelliğine baktım onlarda falseymiş.
4 gündür sırf bu başıma bela olan basit hata yüzünden zaman kaybettim boşuna. Siz "Designer kodu bozulmuş olabilir." demeseydiniz farketmiycektim ve dahada zamanım kaybolucaktı. Çok sağolun.

panel değiştirme için attığınız iki kod bloğunu denedim form1 load eventinde fakat ekran bomboş kaldı. tüm panellerin visibleını true yaptım doğru düzgün verileri çekiyormu diye(verdiğiniz kodları yorum satıruna alarakEki Görüntüle 2485042) , 8-9 saniyede tüm veriler sıkıntısız yüklendi fakat hava durumu verisini yüklerken azcık donma oldu.
Rica ederim. Şimdi olay, nedir? Donma ise yukarıdaki videoyu izleyin.
Ben de üstte attığım foreach döngüsü işe yarıyor. Ayrıca panellerin, 5er saniye arayla gözükmemesinin sebebi de main threadin bloke olması. Yani şuan yapacağınız tek iş yukarıdaki videoyu izlemek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı