Formula 1 2025 Avustralya GP

Loxina

Hectopat
Daha fazla  
Yarış inanılmazdı, konuşucak çok fazla konu var. Her pilot birşeyler denedi, çok fazla DNF oldu falan.

Norris'in hak ettiği bir şampiyonluktu, McLaren yine çok hızlı bir araba yapmış anlaşılan.

Norris'in takım arkadaşı Piastri 2. başladı, çok güzel sürdürdü ama maalesef attığı spin yüzünden çok sıra kaybetti, herşeye rağmen arabasını zorlayarak çimlerden çıktı ve ironik şekilde yarışı Hamilton'dan önde bitirdi :D.

Verstappen yine çok güzel bir şekilde yarıştı, son turlarda Norrise yeterince baskı kurmasına rağmen geçemedi.

Russel çok stabil şekilde yarıştı, başladığı sıranın bir önünde bitirmeyi başardı.

Antonelli inanılmazdı, çaylakların teker teker döküldüğü yarışta kendini kanıtlamayı başardı, bu sezon iyi işler çıkarıcak gibi görünüyor.

Albon beni çok şaşırttı bu yarışta, güzel performans sergiliyen pilotlardan biriydi benim için.

Stroll fena olmayan bir performansla yarışı ilk 10 pilotun içinde bitirdi.

Hulkenberg çok kameralara oynamadan yine güzel bir performans sergiledi, spikerlerin söylediği gibi yarışın gizli kahramanlarından biri.

Leclerc ve Hamilton ikilisinden beklediğim performansı göremedim, Leclerc başlarda iyiydi ama yarışın sonlarında performansını hiç beğenmedim. Hamilton bence zaten potansiyelini hiç gösteremedi bile.

Gasly de fena olmayan bir performans gösterdi.

En üzüldüğüm pilot kesinlikle Tsunoda oldu. İyi başladığı yarışa bence şanssızlığı yüzünden gerilere düştü.

Ocon ve Bearman için söyleyecek çok söz yok :D

Sainz ve Alonso da çok trajikomik kazalar yaptı, ikisi için de kötü bir sezon başlangıcı olduğunu düşünüyorum.

Geriye kalan çaylaklar için beklediğim bir durumdu, fazla söyleyecek birşey yok.

Güzel bir yarıştı, keşke yarışın neredeyse yarısı güvenlik aracıyla geçmeseydi, ama ikinci yarısı gayet eğlenceliydi. Spikerler için de birşeyler söylemek istiyorum, yarışın başlarında heyecandan mı bilinmez kekeliyorlardı. Gridi sayarken yetişemiyordu, önemli şeyleri atlıyorlardı. Ama yarışın devamında fena olmayan bir performans gösterdiler, geçen seneye göre iyiydiler.

Sizin de yarış hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mclaren çok çok üstün bir yarış çıkarttı yarış boyunca. Her iki pilotu da inanılmaz derecede hızlıydı. Piastri'ye takım emri gelmeseydi Norris'i geçebilirdi. Daha sonra yağan yağmur sonrası her iki pilotta son sektörde yoldan çıktı Norris aracı döndürmeyi başardı, Piastri ise daha şanssızdı çimlerde takılı kaldı. Son sıraya düştü buna rağmen araç o kadar hızlıydı ki yine de Hamilton'un önünde bitirip puan aldı.

Redbull tarafında Verstappen kusursuz sürdü, çok iyi bir yağmur pilotu olsa da ilk stinte Mclaren o kadar güçlüdü ki bariz geride kaldı. Mclaren lastik yönetimi konusunda çok çok iyi durumda. Lawson ilk hafta sonunda çok kötüydü.

Ferrariler strateji ve bireysel hata yapınca hüsranla dolu bir hafta sonu oldu. Leclerc spin atmasa podyum olabilirdi. Aracın yağmurda temposu Mercedes düzeyindeydi. Bu şartlarda hata yapmak son derece basit o nedenle koşullar çok zor olduğu için çoğu pilot ister istemez hatalar yapıyor. Hamilton da ilk yarışında puan alsa da çok zorlandı.

Mercedes tarafında Russell harika bir yarış çıkarttı. Antonelli'yi göklere çıkarmanın anlamı yok, Yağmur ve SC olmasaydı bu yerde bitiremezdi yarışı. Nitekim yarışın ilk bölümünde de spin attı. Diğer çaylak pilotlara nazaran çok iyi bir iş çıkarttı, bu tür şartlarda hızlı olmaktan çok hatasız sürmen gerekiyor ve önüne çıkan fırsatları da değerlendirmen gerekiyor. Albon'a yaptığı atak da çok iyiydi.

Aston Martin cephesinde Stroll beklentilerin ötesi geçti. Stroll bu tür şartlarda daha rekabetçi olabiliyor ama. Stroll iyi çıkardı bu defa hakkını vermek lazım. Alonso hata yapıp DNF oldu.

Williams büyük fırsat tepti bana göre Sainz'in DNF olmasıyla yarıştan sonra vites senkronizasyonu yüzünden aracın koptuğunu söyledi. Albon harika bir yarış çıkararak değerli puanlar getirdi.

Sauber tarafında Hulkenberg geçen sezon 4 puan toplayan takım daha ilk yarıştan geçen sezonun puanını geçmeyi başardı. Hulkenberg çok kaliteli bir pilot.
Borteleto süspansiyon hasarı yüzünden DNF oldu. Dikkatimi bir şey var Hulkenberg normalde tek turda da çok çok iyi pilottur Avustralya ve bugünkü Çin sprint sıralamasında Bortoleto'nun gerisinde kaldı. Bortoleto da iyi bir kumaş var gözüküyor. Araç iyi olursa sürpriz puanlar alabilir.

Racing Bull tarafında hüzün vardı. Hadjar formasyon turunda hata yapıp yarış dışı kaldı tam bir çaylak hatası yaptı. Tsunoda uzun bir süre puan potasındaydı yağmur ve hata yapınca puan alamadı.

Haas tempo olarak beklentilerin çok ötesindeydi.

Alpine tarafında Gasly iyi yarış çıkarttı. Ona rağmen puan alamadı. Doohan hata yapıp DNF oldu. Çaylaklar ilk yarışlarında döküldü resmen Antonelli dışında. Dediğim gibi yağmur ve SC olmasaydı Antonelli de puan alamayacak duruyordu. O da ilk bölümde spin attı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı