toomanynights
Kilopat
- Makaleler
- 5
Arkadaşlar, Formula 1 YouTube resmi hesabı hacklenmiş sanırım. Az önce bir canlı yayın (Link YouTube linkidir.) açıktı, Michael Shumacher'in ayakta olduğunu, iyi durumda olduğunu ve pistte olduğunu yazmışlardı, altına da bir MediaFire linki bırakmışlardı. Bir aptallık yapıp linke girip indirdim ve .scr dosyası ile karşılaştım. Video açılmadı. İnternetten baktığımda .scr uzantılarının trojanlar için kullanıldığını gördüm.
Sanırım hesapları hacklendi, başka türlü böyle bir videonun (var ise) bu şekilde paylaşılmasının açıklaması olamaz. Aptallık edip (Yaklaşık 70 bin kişi ile birlikte) böyle bir video var ise neden yayınlamıyorlar diye düşünmedim.
Az önce Kaspersky taraması bitti, herhangi bir tehdit gözükmüyor. Windows Defender da bulamadı. Görev yöneticisinde de garip bir durum yok. Ekstra olarak ne yapmalıyım?
Mediafire linki hala bende, VirüsTotal temiz diyor.
Sanırım hesapları hacklendi, başka türlü böyle bir videonun (var ise) bu şekilde paylaşılmasının açıklaması olamaz. Aptallık edip (Yaklaşık 70 bin kişi ile birlikte) böyle bir video var ise neden yayınlamıyorlar diye düşünmedim.
Az önce Kaspersky taraması bitti, herhangi bir tehdit gözükmüyor. Windows Defender da bulamadı. Görev yöneticisinde de garip bir durum yok. Ekstra olarak ne yapmalıyım?
Mediafire linki hala bende, VirüsTotal temiz diyor.
Son düzenleme: