Formula 1 kanalındaki .scr dosyası trojan olabilir mi?

toomanynights

Kilopat
Makaleler
5
Arkadaşlar, Formula 1 YouTube resmi hesabı hacklenmiş sanırım. Az önce bir canlı yayın (Link YouTube linkidir.) açıktı, Michael Shumacher'in ayakta olduğunu, iyi durumda olduğunu ve pistte olduğunu yazmışlardı, altına da bir MediaFire linki bırakmışlardı. Bir aptallık yapıp linke girip indirdim ve .scr dosyası ile karşılaştım. Video açılmadı. İnternetten baktığımda .scr uzantılarının trojanlar için kullanıldığını gördüm.
Sanırım hesapları hacklendi, başka türlü böyle bir videonun (var ise) bu şekilde paylaşılmasının açıklaması olamaz. Aptallık edip (Yaklaşık 70 bin kişi ile birlikte) böyle bir video var ise neden yayınlamıyorlar diye düşünmedim.
Az önce Kaspersky taraması bitti, herhangi bir tehdit gözükmüyor. Windows Defender da bulamadı. Görev yöneticisinde de garip bir durum yok. Ekstra olarak ne yapmalıyım?
Mediafire linki hala bende, VirüsTotal temiz diyor.

Son düzenleme:
Kanal sahte, dosyada virüs zaten.

2019'da açmışlar hesabı, ayrıca doğrulama tiki yok.

Ekran Görüntüsü - 2022-07-28 22-08-22.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geçmiş olsun baktığınız kanal orijinal kanal değil.

Kanal sahte, dosyada virüs zaten.
Youtube önermişti. 70 bin kişi izliyordu. Kendimi çok s*lak hissediyorum.
Ne yapayım? AV'ler bir şey bulamadı.
Dosyanın hash'i yok. Mediafire linki elimde, Mediafire'ın linkinde dosyanın VT'ye taratıldığı 60 programdan 1'nin virüs olduğunu söylediğini yazmışlar.

Youtube önermişti. Kendimi çok s*lak hissediyorum.
Ne yapayım? AV'ler bir şey bulamadı.
Dosyanın hash'i yok. Mediafire linki elimde, Mediafire'ın linkinde dosyanın VT'ye taratıldığı 60 programdan 1'nin virüs olduğunu yazmışlar.

Mediafire linkinden virüs bulamaz. @Dutchman yardımcı olur virüsü silme konusunda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı