Formula 1 kanalındaki .scr dosyası trojan olabilir mi?

VT tarama sonucunu atın ancak bahsettiğiniz uzantı ekran koruyucu uzantısı yani screensaver (scr). Ciddi bir zararlı bulaştırmak için sık kullanılan bir yol değil. Ayrıca zararlı olsa dahi belirtilen tarama araçları kısa sürede tespit ederdi.

Emin olmak adına KVRT ve ESET Scanner taraması yapın.

VT tarama sonucunu atın ancak bahsettiğiniz uzantı ekran koruyucu uzantısı yani screensaver (scr). Ciddi bir zararlı bulaştırmak için sık kullanılan bir yol değil. Ayrıca zararlı olsa dahi belirtilen tarama araçları kısa sürede tespit ederdi.

Emin olmak adına KVRT ve ESET Scanner taraması yapın.
Hocam dosyayı inidirip tekrar VT'ye tarama yapmadım. Ama Mediafire'ın indirme bölümünde dosyanın VT'ye taratıldığı ve 60 programdan 1 tanesinin zararlı dediği yazıyordu. .scr'nin trojan için kullanıldığını görünce hemen sildim ve tarama başlattım, hem Windows Defender ile offline, hem kaspersky ile. İkisi de temiz çıktı. Görev yöneticisinde de garip bir durum yoktu. Olaydan 2-3 saat sonra Mediafire'ın o dosyayı indirme yerine girince Google zararlı yazılım uyarısı verdi. Burada yazılması üzerine MB ve Emisoft ile de tekrar taradım, bir sonuç çıkmadı.
Her kimseler zararlı bir yazılım üretmeye çalıştıkları belli. Belki de başarısız oldular, çünkü çalışmadı. İndirdiğim şey ne tepki verdi ne açıldı, izin de istemedi. Kesin olarak trojan olduğunu gösteremem beni daha çok gerdi o yüzden dün gece bastım formatı tekrar kurdum her şeyi. Hatta BIOS'u da aynı sürümle güncellesem mi diye düşünüyorum.
Herkese yardımları için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı