Yazılım GeForce NOW PC 90bin TL'ye AMD işlemcili sistem toplama

Bütçe
90000 TL

GRANİM.COM

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci:11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400H @ 2.70GHz 2.69 GHz Ram:16 GB Ekran Kartı: Nvdia GeForce 3050 ti Laptop GPU
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Ben bu yaza sistem dizmeyi planlıyorum. İlk defa toplayacağım için çok bilgim yok şu anlık. Şimdilik ise araştırarak birkaç şey bulabildim. Yardımcı olursanız sevinirim. Bütçem 90K. Ekran kartı olarak 16 GB 192 bit planlıyorum. İşlemci ise AMD'nin daha iyi olacağını düşünüyorum ama belli bir model yok kafamda. Anakart olarak MSI veya ASUS kafama yattı, o kadar. Kasa olarak akvaryum kasa alacağım. Soğutmada ise sıvı soğutma olarak düşünüyorum. Şimdiden fikirleriniz için teşekkür ederim.

https://www.vatanbilgisayar.com/goo...dr5-6000mhz-cl30-1-35v-sogutuculu-pc-ram.html 2 tane alın.

Kasa ve soğutucu ile toplam aşağı yukarı 90K ediyor.

Akvaryum kasaya dikkat etmemişim kusura bakmayın bu arada.

Öncelikle sistemi aklıma ilk gelen popüler parçalar ile topladım, daha iyi veya bi tık daha ucuz modeller elbet de bulunabilir ama bu haliyle bile gayet iyi oldu. Piyasada siyah akvaryum kasa pek fazla yok, o yüzden benimde kullanmış olduğum kasayı koydum, belki kasa veya ram de değişiklik olabilir onun dışında toplam da 86948 TL'ye mis gibi sistem oldu. İlk başta 9800x3d ile 5070 Tİ koymayı denedim fakat o zaman 5070 Tİ'ın fiyat saçmalığından sistem 100k'ları buldu. Dediğim gibi bu haliyle çok iyi.

2 sistem de 9700X ile 5070 Tİ içeriyor, bence kesinlikle 5070 Tİ yerine 13K daha ucuza daha güçlü bir kart olan 9070 XT alıp işlemciyi güncel en güçlü oyun işlemcisi yapmak çok çok daha mantıklı...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı