Forspoken, FSR 3 ve Frame Generation On vs Off

AMD'nin satışları aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Ben kendilerini gerçekten bonkör buluyorum. Bu arada oyuncuları önemsedikleri kesin. NVIDIA kullanıcılarına 5000 serisine DLSS 4 getirse sadece yine ses çıkmaz, ama AMD'de öyle değil. NVIDIA'dan hiç böyle sözler duyamazsın.

Daha şey der GPU satın alın.
O konuda fikrim net, AMD öncü değil. Yani şu an geriden geldiği için kapsayıcı olmak zorunda ya da kendisini öyle konumlandırmak istiyor. Haliyle oyuncu dostu oluyor. İşlemci hususunda da soket desteğini uzun tutarak Intel'i sıkıntıya sokmuştu.

@Uchiha Shisui

Bir de şöyle bir şey var: Mesela AFMF ve HYPER-RX, eğer sabit olarak 7000 serisinde kalırsa, diyelim ki 7.000 TL'ye 7600 alırım. Her oyunu açabilirim. Bunun ne anlamı kalır o zaman? Tamam, ucuz ve 2 kat daha fazla fps veriyor, ama düşündüğünüzde mantık hatası oluyor.

Ya şimdi NVIDIA her yeni seri çıkardığında bir önceki seriyi infaz ediyor bu da beni AMD almaya itiyor.
Pazar payı Nvidia'da. İstediğini yapabilir. RTX 4060'ı düşük seviye çıkarır, eleştiriler gelir ama satar. RTX 4060 Ti'ı VRAM ve güç açısından önceki seriye göre istenen seviyede sunmaz ama satar. AMD ile aralarında ciddi bir satış gücü var.

@ThrottleStop

Evet, doğru. NVIDIA zaten pandemi döneminde hızla büyümeye başladı. Yatırım aldı, yatırım yaptı ve binlerce ekran kartını mining (madencilik) için satın aldı. Tabii ki, değeri 1 trilyon dolar olur

RTX 4060 ve RTX 4060 Ti alay konusu oldu.
Ne yapıyor peynir ekmek gibi satıyor.
AMD'de bu lüks yok kaybedecek birşeyide yok açıkçası.

@Uchiha Shisui

Mesela ben şimdi elimdeki kartı satayım 10'e Örnek.
Mesela 8K'ya sattım diyelim. Giderim aynı fiyata para ödemeden sıfır RX 7600 alırım.
Her oyunda 2X FPS alırım. Ne anlamı var.

Pazar payı Nvidia'da. İstediğini yapabilir. RTX 4060'ı düşük seviye çıkarır, eleştiriler gelir ama satar. RTX 4060 Ti'ı VRAM ve güç açısından önceki seriye göre istenen seviyede sunmaz ama satar. AMD ile aralarında ciddi bir satış gücü var.
Evet anlatmaya çalıştığım şey aslında bu. Amd kullanıcı dostu f/p ürünler çıkarıyor olabilir ama kimse inkar etmesin Nvidia çok daha iyi ve rekabet olmadığından piyasayı istediği gibi şekillendiriyor. Burada amd'nin yapması gereken nvidia ne yapıyorsa aynısını yapmak değil öncü olacak bir teknoloji çıkartıp rekabet yaratmak.

@662040 reis sende. 23.9.3 mü yüklü yoksa 23.10.01 mi?

Hocam, bende RX 7000 serisi yok.
O yüzden 23.9.3 var. 23.30 Sürümünü yüklememe izin vermez.

@ThrottleStop

AMD olmasa, NVIDIA kim bilir ekran kartını kaç paraya verir.

Burada AMD'nin yapması gereken NVIDIA ne yapıyorsa aynısını yapmak değil öncü olacak bir teknoloji çıkartıp rekabet yaratmak.

Aynen. Karşı taraf mesela sırf bu teknoloji çıktı diye belki fiyatları aşağı çekecek.

Orasını Allah bilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı