Forspoken, FSR 3 ve Frame Generation On vs Off

DLSS FSR gibi teknolojileri 1080p'de kullanmaya gerek kalmıyor aldığım performans yüksek çünkü. Genellikle 1440p'de olmak üzere bazı oyunlarda ise 4K'da açıyorum. Monitörümün çözünürlüğü de 4K bu arada.
ya ben şeyi isterdim görüntüyü dlss 2 ile upscale edip fg açmak işte o zaman hem görüntü bozulmazdı hem fps uçardı.

Bide fsr 3 daha yepyeni ve buna rağmen müthiş tek eksisi görüntü üzerinde iyileştirme yapılması lazım gibi duruyor.

@662040 Hocam sizde durumlar nasıl herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?

ya ben şeyi isterdim görüntüyü dlss 2 ile upscale edip fg açmak işte o zaman hem görüntü bozulmazdı hem fps uçardı.

Bide fsr 3 daha yepyeni ve buna rağmen müthiş tek eksisi görüntü üzerinde iyileştirme yapılması lazım gibi duruyor.

@662040 Hocam sizde durumlar nasıl herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?
Çok doğru söylediniz. 3060 kullanıcısı olduğum için RTX40 serisinde sunulan FG desteği yok. DLSS 2 veya 3 ile upscale edip FG açabilmek müthiş olurdu. 3060 gibi orta seviye kartlarda bile 4K oyunculuğun önü açılmış olurdu.

Çok doğru söylediniz. 3060 kullanıcısı olduğum için RTX40 serisinde sunulan FG desteği yok. DLSS 2 veya 3 ile upscale edip FG açabilmek müthiş olurdu. 3060 gibi orta seviye kartlarda bile 4K oyunculuğun önü açılmış olurdu.
Hocam aslında yeni çıktığı için görüntüde titremeler vs. olabiliyor ileride dlss 2 gibi veya daha iyi bir görüntü kalitesi sunarlar gibi geliyor.

Farkında değil misiniz FSR 2'den kaç kat daha iyi görüntü olarak bunu düşünmüyorsunuz hala daha DLSS.

Hocam ben zaten DLSS'i pek sevmem görüntüyü bulanıklaşırıyor. FSR kesinlikle daha net ve daha yeni çıktı. Donanım Arşivi görünütüdeki titremeyi konuşuyor ama daha yeni çıktıği için çok çok normal ve düzelecektir. FSR 2 de aynı titreme sorunu vardı FSR 2.2 de bu titreme sorununun önüne geçtiler.

ama elimizde farklı bir seçenek daha o
Farkında değil misiniz FSR 2'den kaç kat daha iyi görüntü olarak bunu düşünmüyorsunuz hala daha DLSS
ama hocam daha önceden 3000 serisi kart kullandınız mı bilmiyorum. dlss bazen donanımsal olduğu için bazen daha iyi olabiliyor. Elimizde en azından seçenek olurdu.

Farkında değil misiniz FSR 2'den kaç kat daha iyi görüntü olarak bunu düşünmüyorsunuz hala daha DLSS
DLSS'i kullansanız muhtemelen bir daha FSR açmak istemeyeceksiniz oyunlarda. FSR, DLSS gibi tensör çekirdekleri kullanmıyor. Yani donanım temelli bir yapay zeka teknolojisi değil. Sadece yazılımsal. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali. Bu sebeple DLSS gibi başarılı olamıyor olabileceğini de düşünmüyorum görüntü kalitesinden bahsediyorum bu arada. Performans değerlerinden değil.

@William Blazko anlatamıyorum galiba gelişme yaşadığını değil de hala daha DLSS ile karşılaştırılıyor. Görüntü kalitesinde DLSS kadar olmayabilir de 50X Zoom yapıldığı sürece ben ikisinin de kullanılmasını önermem

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı