Fortnite çok fazla drop yiyor

Ekran kartım RX 560, işlemci R3 2200G, RAM 8 GB frekans 800'lerde. Ayarları en düşük oynamama rağmen ara ara FPS düşmesi yiyor özellikle düşmanlarla çatışırken bu benim sinirimi bozuyor. YouTube'dan benim sistemin oynayış videolarına baktım millet Epic'te oynuyor gram drop girmiyor. Ayarlar şu şekil.

Eki Görüntüle 2364323

Eki Görüntüle 2364324

Oyun ayarlarıyla FPS düşmesi yemenin bir alakası yok ama oyunu tam ekranda oyna daha az gecikme için. Benim kartımda RX 580 öncelikle en son driver olan 24.9.1 kur
- BIOS'unu güncelle kesinlikle.
-Sistemin ısınıyor mu kontrol etmen lazım. CPU ve GPU
-CPU kullanımı düşük GPU kullanımı yüksek olması lazım
-RAM yetmiyor olabilir 8 GB çok az. 16 GB minimum olması lazım. Sanal bellek RAM ayarını yükselt biraz.
-Araçlardan sürücüyü en iyi duruma getir
-En son Windows 11 Pro 22H2 sürümünü kur şu an kullandığım bu diğer Custom ISO ve Home sürümünden kat kat iyi stabil gecikme yok drop yok.
Başka bir şey aklıma gelirse yazarım yine sen bunları yap yeterli

Oyun ayarlarıyla FPS düşmesi yemenin bir alakası yok ama oyunu tam ekranda oyna daha az gecikme için. Benim kartımda RX 580 öncelikle en son driver olan 24.9.1 kur.
- BIOS'unu güncelle kesinlikle.
-Sistemin ısınıyor mu kontrol etmen lazım. CPU ve GPU.
-CPU kullanımı düşük GPU kullanımı yüksek olması lazım.
-RAM yetmiyor olabilir 8 GB çok az. 16 GB minimum olması lazım. Sanal bellek RAM ayarını yükselt biraz.
-Araçlardan sürücüyü en iyi duruma getir.
-En son Windows 11 Pro 22H2 sürümünü kur şu an kullandığım bu diğer Custom ISO ve Home sürümünden kat kat iyi stabil gecikme yok drop yok.
Başka bir şey aklıma gelirse yazarım yine sen bunları yap yeterli.

Hocam benim PC 128 GB'lık bir SSD'ye kurulu bir de 500 GB HDD'm var ben şimdi Windows'u HDD'ye kurup Fortnite'ı SSD'ye kurmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı?

Hocam benim PC 128 GB'lık bir SSD'ye kurulu bir de 500 GB HDD'm var ben şimdi Windows'u HDD'ye kurup Fortnite'ı SSD'ye kurmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı?

Mantıklı evet ama RAM konusundan dolayı yine drop yiyebilirsin oyundayken bir RAM kullanıma bakmanı tavsiye ederim çok sınıra geldiyse %80'lere falan drop yemen normal

Görev Yöneticisi'nden baktım RAM kullanımı oyundayken %86 genelde. Sanırım bir 8 GB RAM daha almanın vakti geldi :)

RAM'ı kesin almanı öneririm 8 GB. Fakat alana kadar idare etsin istiyorsan ggOS AtlasOS ReviOS şu işletim sistemlerini dene hatta ReviOS dene hızlıca kuruluyor zaten RAM kullanımını düşürsün biraz oyunda bir bak tekrar kaç kullanıyor diye.

ReviOS nedir hocam?
sistemdeki gereksiz hizmetleri kapatıyor ve optimize ediyor windows'u. fps arttırmaya yönelik ram kullanımı düşürmeye ve cpu kısmındaki işlemleri düşürmeye

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistemdeki gereksiz hizmetleri kapatıyor ve optimize ediyor Windows'u. FPS arttırmaya yönelik RAM kullanımı düşürmeye ve CPU kısmındaki işlemleri düşürmeye.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam çok sağ olun ne kadar teşekkür etsem azdır. SSD'ye clean boot atıp ReviOS kurdum ve SSD'ye Fortnite indirdim. Bu ikisini yapınca oyun hem hızlı açılıyor hem drop yemiyor hem de PC hızlandı çok teşekkürler :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı