Fortnite CPU kullanımı %100 anlık takılma sorunu

Tercüman98

Decapat
Merhaba ben geçenlerde konu açmıştım Fortnite'ta FPS Drop'u yiyorum sağa sola dönerken arabadan atlarken vs. diye ve bugün MSI Afterburner ile oyuna girdim. CPU kullanımı genelde %100 ama GPU asla %99 bile olmuyor (ayarları full açarsam anca oluyor o zaman da oyun oynanmıyor). Asıl sorunum şu FPS 100 atıyorum bir anda takılma ya da FPS düşmesi olunca gözüm GPU kullanımına kaydı ve o takılmalar sırasında GPU kullanımının inanılmaz düştüğünü ve bu nedenden dolayı FPS drobu yaşadığımı gördüm. Sistem özelliklerimi yazacağım darboğaz mı oluyor yoksa başka bir sorun mu çözemedim. Lütfen yardımcı olun.

Intel i3-4130 3.20 Ghz İşlemci
GTX 1050 2GB Ekran Kartı
8GB Tek slot DDR3 RAM 1333 MHz olması lazım
MSI H81M-P33 Anakart
1600x900 Monitörüm mevcut

DSR açıp öyle de denedim ancak ne GPU kullanımını yükseltebildim ne de CPU kullanımını düşürebildim. Oyunu 4:3 oynamak istiyorum 1024x768 gibi ancak o zaman da GPU kullanımı %25-45 arası geziniyor CPU hala %100. Sizce sorunum nedir?
Bu arada 500 GB HDD mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha iyi bir işlemci için anakartta değişecek o zaman çünkü 1150 pin işlemci şu devirde bulmak zor birkaç kişiden daha fikir alayım ben olmadı başka sistem toplamak zorunda kalacağım gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Daha iyi bir işlemci için anakartta değişecek o zaman çünkü 1150 pin işlemci şu devirde bulmak zor birkaç kişiden daha fikir alayım ben olmadı başka sistem toplamak zorunda kalacağım gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim
Teşekkür etmek yerine yorumlardaki beğen butonunu kullanmalısın, aksi halde ceza alabilirsin. #forumkurallarıcandir

Onuda kullanmıştım ama extra olarak yazmak istedim bilmiyordum kaldırıyorum.
Kesin darboğaz mıdır ? fps 150 200 olduğu yerler var ama oradada sanki 200 fps değil gibi ?
Başka yardım edecek yok mu ?
Başka fikri olan yoksa kapatıyorum konuyu..
Hocam i3 4130 gtx 1050 ye nasıl darboğaz yapıyor başka düşüncesi olan yok mu ona göre ssdye geçeceğim i7 4790 alacağım ramide 16 ya çekeceğim

Son düzenleme:
Aynı sorun bende de var. Olayın kesinlikle darboğaz olduğunu düşünmüyorum ve bence olay gerizekalı oyundan kaynaklı. Çünkü o kadar oyun oynuyorum yüksek grafikli oyunlar onlarda böyle birşeye denk gelmedim ki zaten fortnite'da bu olay ara ara oluyor ve özellikle güncellemelerden sonra oluyor. Mesela şuan yok gayet güzel akıcı oynuyorum ama pat diye bi güncelleme geliyor oyunun şaftı kayıyor. İnternette hala araştırıyorum bulamadım çözümünü. Farklı farklı şeyler denedim. Yabancı forumlara da girdim adamlar zaten fortnite için patates oyun diyorlar ve yüksek işlemci gereksiz fortnite için. Bu arada benim sistemde i5 3330 var ve genelde 100-130 arası fps alıyordum ama son bir iki aydır kafayı yedirtti bu oyun bana. Çözüm bulduysan yazarsan sevinirim dostum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı