Fortnite ekran kartı %0 oluyor ve FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
RAM
8gb
Ekran kartı
Nvidia 920m
Anakart
Asus Laptop
İşlemci
Intel Core i5-5200u
Merhaba, Fortnite indirdim yıllar sonra, fakat yıllar önce oynarken bu kadar droplu değildi şu an bayağı droplu 45-60 FPS arası oynuyorum ayarlar Low fakat koşmaya başladığım an drop giriyor ve ekran kartı %0 olup tekrar %30'lara çıkıyor. Ayrıca işlemci hep %100 de. Ama ekran kartı %50 üstü çıkmıyor gibi. Biliyorum eskiler biraz ama eskiden oynatırdı. Ram dusuk olabilir evet yükselteceğim. Ama 7GB'a çok çıkmiyor.
Driverlar güncel. Sıcaklıklar neredeyse 85'i geçmiyor. Ekran kartına overlock bile yaptim çok abartmadan ama çözmedi.
Nasıl çözerim?

Son düzenleme:
Hocam işlemci darboğazından ekran kartı nefes alamıyor. İşlemci %100 çalışmamalı.
Fazla fotoğraf koymama izin vermedi. Durum bu.
Nasıl yani birbirini besleyemiyorlar mı? Onu nasıl çözerim? Güç planında en düşük işlemci kullanımı %80 90 veya 100dü ona bakayım bı.
IMG_20240823_150020.jpg

Birde ek olarak Core clock 75 ve memory clock 150 yapsam bir zararı olur mu?

Nasıl yani birbirini besleyemiyorlar mı? Onu nasıl çözerim? Güç planında en düşük işlemci kullanımı %80 90 veya 100dü ona bakayım bı.
Eki Görüntüle 2291700
İşlemci 2/4 bir işlemci olduğu için yetmiyor. Droplu oyun oynamanız bu yüzden. Oyunu en son ne zaman oynadınız bilmiyorum ama artik sistem gereksinimleri değişti.

Eki Görüntüle 2291700

Birde ek olarak Core clock 75 ve memory clock 150 yapsam bir zararı olur mu?
Nereden yapıyorsunuz ? Overclockluk bir durum yok.

Msi afterburner dan yapıyorum da ben laptop'ta Darboğaz olduğunu düsünmüyorum. Laptoplarda darboğaz mı olurmuş. Başka oyunlarda sıkıntı yok. Forza 4 te bile bu kadar droplu değil. 30fps dropsuz oynuyorum orda. Alakası yok bence.

Msi afterburner dan yapıyorum da ben laptop'ta Darboğaz olduğunu düsünmüyorum. Laptoplarda darboğaz mı olurmuş. Başka oyunlarda sıkıntı yok. Forza 4 te bile bu kadar droplu değil. 30fps dropsuz oynuyorum orda. Alakası yok bence.
Ben görüneni söylüyorum. İşlemcin %100 darboğaz var. Masaüstü laptop farketmez darboğaz darboğazdır. Forza 4 fortnite kadar işlemci istemez zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı