Forum ve blog bulunan site nasıl yapılır?

alikurnaaz

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core i3 9100F CPU // GTX 1650 GPU // 16GB RAM // Samsung Odyssey G7 Monitör
Meslek
Yüksek Gerilim Elektrik Teknisyeni
Merhaba arkadaşlar, bir domain alıp hem blog hem de forumum olsun istiyorum. Mesela domainimin önüne forum geliyor ya, o şekilde veya technopat.net/sosyal gibi. Nasıl yapabilirim? 2 tane mi domain gerekiyor bunun için? Yardımcı olabilecek var mı? Ve ne yapmam gerek bilmiyorum host, kurulum vs.

". "Olunca subdomain oluyor.
"/" Olunca klasör oluyor.

example.com/klasör/dosya.html
cdn.example.com

Öncelikle bir alan adı kaydı yapmanız gerekiyor. Alan adınızı bir domain kayıt şirketinden satın alabilirsiniz. Bu adımı tamamladıktan sonra, alan adınızı bir barındırma hizmeti sağlayıcısı üzerinde barındırmanız gerekiyor.

Daha sonra, forum ve blog yazılımınızı seçmeniz gerekiyor.

Forum ve blog yazılımlarını kurduktan sonra, her birinin ayrı bir alt dizininde barındırmanız gerekiyor. Bu alt dizinlere erişmek için URL'nizi /forum ve /blog gibi eklemeler yapabilirsiniz.

Örneğin, technopat.net/sosyal URL'sinde, /sosyal alt dizini, Technopat.net'in ana dizinindeki bir forumu barındırdığını göstermektedir. Benzer şekilde, örneğin, "domainadim.com/blog" alt dizininde WordPress blogunuzu barındırabilirsiniz.

Eğer blog ve forum sitenizde farklı yazılımlar kullanacaksanız, her birinin kendi alt dizininde barındırılması en uygun yöntemdir. Bu şekilde, her biri ayrı bir veritabanı kullanarak bağımsız çalışabilir ve güncelleme veya bakım işlemlerinin biri diğerine etkisi en aza indirilir.

WordPress'den hosting alsam yapabilir miyim ya da WordPress hosting veriyor mu yoksa sadece web sitesi için mi?

Örnek:
technopat.net/forum veya /blog
forum.technopat.net
Bunlar gibi gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
WordPress'den hosting alsam yapabilir miyim ya da WordPress hosting veriyor mu yoksa sadece web sitesi için mi?

Örnek:
technopat.net/forum veya /blog
forum.technopat.net
Bunlar gibi gibi.
Wordpress'ten hosting almana gerek yok, paylaşımlı bir sunucu alıp /blog dizinine Wordpress'i, /forum dizinine ise forum siteni kurabilirsin. Hem daha ucuza gelir hem Wordpress hosting'lerde sadece Wordpress kurabiliyorsun, genelde başka işlemlere iznin olmuyor. Dizin olarak oluşturmak istemiyorsan da yukarıdaki arkadaşların dediği gibi subdomain oluşturup yönlendirme yapabilirsin.

Dizin olarak daha hoş görünür gibi geldi, fakat bu işten hiç anlamadım bunu detaylı anlatan bir yazı veya video nasıl bulabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…