Yani istediklerinin hepsini tam olarak karşılayan bir ücretsiz forum yazılımı var mı bilmiyorum ama ücretsiz forum yazılımı istenildiğinde ben hep MyBB kuruyorum çünkü fazlaca özelleştirilebilir ve ayrıca üzerinde plug-in geliştirmesi de epey rahat. Türkçe dil desteği var.
MyBB'nin kendi içerisinde built-in SEO desteği olması gerekiyor ama sanırım ayar gerektiriyordu. Açıkçası ben hiç built-in olan özelliği kullanmadım şimdiye kadar hep MyBB SEO plugini yükledim onda ayar yapması daha kolay geldi bana.
Mobil uyumluluk varsayılan olarak yok, mobil uyumlu bir tema bulmak veya daha kolayı mobil plug-in kullanmak çözüm olacaktır. Ancak bilgin olsun mobil plug-in senin temanı mobile uyumlu hala getirmez, mobilde tamamen farklı bir tema göstermesini sağlıyor bu plug-inler. Yani mobilde, masaüstünde kullandığın temaya hiç uymayan bir temayla karşılaşabilirsin bu plug-inleri tercih edersen.
Yani MyBB'yi adam etmek istiyorsan üstünde biraz uğraş vermen şart maalesef. Benim bildiğim diğer tüm ücretsiz forum yazılımlarında da olay böyle işliyor o yüzden ben sana en çok kullandığım MyBB'yi önerdim.