Forumda Amerika'ya giden var mı?

Merhaba, forumda Amerika'ya giden var mı? Elbette benim gibi gitmeyen kişilerde az çok haberlerden, videolardan biliyordur ancak yine de giden kişilerden deneyimlerini dinlemek isterim. Örneğin Amerika deneyimim hocamın yazdığı gibi.

Hocam tam hatırlamıyorum ama @bitwise hocam sanki gitmişti. Hocam eğer gittiyseniz sizden deneyimlerinizi dinlemek isteriz.

Son düzenleme:
Valla Amerika'ya vs gitmeyi düşünyorsan o işi unut derim. Vize'yi zaten vermiyorlar adam akıllı. Turist vizesi alırım vs unut. Zaten trump varken şu an için gitmek zor iltica da edemezsin, visa overstay yapamazsın zaten overstay yaptıgın gibi günlük 1000 dolar ceza yiyorsun. Adamın biri albania'dan gitmiş turist vizesi ile visa overstay yapmış ayrıcana polis olmuş o adamı da aldı ICE en son ne oldu ne bitti bilmiyorum. Ha gerçekten gezmek tozmak ise mutlaka bir araç sahibi olmalısın. Amerika gibi devasa bir ülkede araç olmadan gezmek neredeyse imkansız. Metro desen her yere gitmiyor. Giden arkadaşlarım var hem de trump'un laflarından önce 🤣 eğer bilmek istedigin öğrenmek istedigin bir sey varsa söyle sorayım.

Vallahi Amerika'ya vs gitmeyi düşünyorsan o işi unut derim. Vize'yi zaten vermiyorlar adamakıllı. Turist vizesi alırım vs unut. Zaten trump varken şu an için gitmek zor iltica da edemezsin, Visa overstay yapamazsın zaten overstay yaptıgın gibi günlük 1000 dolar ceza yiyorsun. Adamın biri Albania'dan gitmiş turist vizesi ile Visa overstay yapmış ayrıcana polis olmuş o adamı da aldı ıce en son ne oldu ne bitti bilmiyorum. Ha gerçekten gezmek tozmak ise mutlaka bir araç sahibi olmalısın. Amerika gibi devasa bir ülkede araç olmadan gezmek neredeyse imkansız. Metro desen her yere gitmiyor. Giden arkadaşlarım var hem de Trump'un laflarından önce 🤣 eğer bilmek istedigin öğrenmek istedigin bir şey varsa söyle sorayım.

Cevabın için teşekkürler dostum. Hayır Amerika'da yaşamayı düşünmüyorum onun yerine nasip olursa iskandinav ülkeleri bana daha çok hitap ediyor.

Sadece şu Amerikan rüyası dedikleri şey var ya hani o çocukluktan beri hayalim. Sadece şöyle 3-4 ay kalıp her yeri gezmek isterim o kadar. Ayrıca araç sahibi olmaktan da bahsetmişsin yanlış bilmiyorsam orada süper Sport arabaların kiraları bile çok ucuz.

Hocam tam hatırlamıyorum ama @bitwise hocam sanki gitmişti. Hocam eğer gittiyseniz sizden deneyimlerinizi dinlemek isteriz.

Evet senenin yarisinda oradayim, kis aylarinda Turkiyeye geliyorum, ev ~ araba var. Turist rehberi hazirlayacak donanimda degilim malesef, genelde tek bir eyalet icinde geciyor zamanim fakat sorusu olan varsa bildigim kadariyla cevaplarim.

Evet senenin yarisinda oradayim, kis aylarinda Turkiyeye geliyorum, ev ~ araba var. Turist rehberi hazirlayacak donanimda degilim malesef, genelde tek bir eyalet icinde geciyor zamanim fakat sorusu olan varsa bildigim kadariyla cevaplarim.
Hocam anladığım kadarıyla siz orada kaçak - göçmen değil yasal olarak kalıyorsunuz. Son dönemlerde sosyal medyada "Amerika bitti", "ekonomik olarak tarihin en kötü dönemleri" gibi iddialar çıkıyor. Belki sizinde karşınıza çıkıyordur. Orada normal kendi halinde yaşayan bir vatandaş için bunun gerçekliği var mı? İşsizlik sorunu gibi, halkın refahını bizzat etkileyecek sorunlar abartıldığı kadar var mı?

@bitwise hocam benim de çok merak ettiğim bir soru var da. Siz yazılım alanı ile ilgileniyorsunuz diye biliyorum.

Hocam eğer yanlış anlamazsanız Amerika'da yazılımcı maaşları güncel olarak ne kadar bir bilginiz var mı?

Yani tabii ki kişiden kişiye göre çok değişiyordur ama ortalama ne kadar oluyor? Cevaplarsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Hocam anladığım kadarıyla siz orada kaçak - göçmen değil yasal olarak kalıyorsunuz. Son dönemlerde sosyal medyada "Amerika bitti", "ekonomik olarak tarihin en kötü dönemleri" gibi iddialar çıkıyor. Belki sizinde karşınıza çıkıyordur. Orada normal kendi halinde yaşayan bir vatandaş için bunun gerçekliği var mı? İşsizlik sorunu gibi, halkın refahını bizzat etkileyecek sorunlar abartıldığı kadar var mı?

Daha yeni enflasyon verisi 2.7% geldi ki bunu cok elestiriyorlar. Normalde 2% civari olmasini istiyorlar. Hatta 1970'den bu yana ilk defa Japonya'dan daha az enflasyon oldu ama hala yuksek diye sizlanan bir grup var. Demem o ki ekonomik olarak cok kuvvetli Amerika ama baska problemleri var.

Issizlik var, cok fazla gocmen aldiklarini dusunuyorlar, keza Green Card cekilisi iptal oldu. Bence refah arayan birisi icin ideal adres Iskandinavya, Hollanda gibi yerler. Amerika fazla kapitalist.

@bitwise hocam benim de çok merak ettiğim bir soru var da. Siz yazılım alanı ile ilgileniyorsunuz diye biliyorum.

Hocam eğer yanlış anlamazsanız Amerika'da yazılımcı maaşları güncel olarak ne kadar bir bilginiz var mı?

Yani tabii ki kişiden kişiye göre çok değişiyordur ama ortalama ne kadar oluyor? Cevaplarsanız çok sevinirim.

Ucu cok acik. Senede 1M+ alan da var, 70K alan da. Eyalete gore harcamalar da cok degisiyor.

@bitwise hangi eyalette yaşıyorsunuz? Suç oranı nasıl Türkiye’deki gibi çeteler/mafyalar fazla mı?

New York eyaletindeyim ama NYC de yasamiyorum. Bence fazla. Avrupadaki huzur yok. Polonya'da ya da Cek Cumhuriyetinde cok daha guvenli dolasirsiniz aksamlari.

Belli basli bolgeler var kimsenin gitmek istemedigi. Turkiye'deki belali mahallelerin burada varyantlari var. Suc orani yuksek ya da homeless ~ junkie dolu yerler var. Arabayla gecerken burada araba bozulmasin diye dua edersin :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• A C

Technopat Haberler

Geri
Yukarı