Forumda Amerika'ya giden var mı?

Daha yeni enflasyon verisi 2.7% geldi ki bunu cok elestiriyorlar. Normalde 2% civari olmasini istiyorlar. Hatta 1970'den bu yana ilk defa Japonya'dan daha az enflasyon oldu ama hala yuksek diye sizlanan bir grup var. Demem o ki ekonomik olarak cok kuvvetli Amerika ama baska problemleri var.

Issizlik var, cok fazla gocmen aldiklarini dusunuyorlar, keza Green Card cekilisi iptal oldu. Bence refah arayan birisi icin ideal adres ıskandinavya, Hollanda gibi yerler. Amerika fazla kapitalist.

Ucu cok acik. Senede 1m+ alan da var, 70k alan da. Eyalete gore harcamalar da cok degisiyor.

New York eyaletindeyim ama nyc de yasamiyorum. Bence fazla. Avrupa'daki huzur yok. Polonya'da ya da cek cumhuriyetinde cok daha guvenli dolasirsiniz aksamlari.

Belli basli bolgeler var kimsenin gitmek istemedigi. Türkiye'deki belali mahallelerin burada varyantlari var. Suc orani yuksek ya da homeless ~ junkie dolu yerler var. Arabayla gecerken burada araba bozulmasin diye dua edersin :)

Anladım hocam teşekkür ederim cevabınız için.

@bitwise hocam senin vaktini çalmak istemiyorum sadece kısa iki tane soru soracağım. Amerikan rüyası gerçek mi? Hani o melek gibi mahalleler, yollar vs. bir de yukarıdaki mesajınızdan esinlenerek soruyorum akşamları dolaşabileceğimiz düzeyde güvenli bir eyalet/şehir hangisi?

Belli basli bolgeler var kimsenin gitmek istemedigi. Turkiye'deki belali mahallelerin burada varyantlari var. Suc orani yuksek ya da homeless ~ junkie dolu yerler var. Arabayla gecerken burada araba bozulmasin diye dua edersin :)
Hangi bölgeler öyle? Merak ettim, daha çok turistik yerler mi yoksa merkeze uzak yerler mi?

@bitwise hocam senin vaktini çalmak istemiyorum sadece kısa iki tane soru soracağım. Amerikan rüyası gerçek mi? Hani o melek gibi mahalleler, yollar vs. bir de yukarıdaki mesajınızdan esinlenerek soruyorum akşamları dolaşabileceğimiz düzeyde güvenli bir eyalet/şehir hangisi?

Belirli bir kesim icin evet. Buyuk cogunluk icin hayir. Istanbul gibi aslinda, kimisi cok kral yasiyor kimisi surunuyor. Amerika'da da durum farkli degil. Florida'yi ozellikle begendim ben, bati kismina hic gecmedim. New York'u da acikcasi cok sevmiyorum.

Orlando , Miami gibi yerlerde rahat rahat takilirsin gece~gunduz cogunlukla. Hem zenginler hem de farkli milletten cok insan oldugu icin tolerans fazla. Meksikalisi, Venezuelalisi vs derken epey multicultural takiliyorlar.

Belirli bir kesim icin evet. Buyuk cogunluk icin hayir. İstanbul gibi aslinda, kimisi cok kral yasiyor kimisi surunuyor. Amerika'da da durum farkli degil. Florida'yi ozellikle begendim ben, bati kismina hiç gecmedim. New York'u da açıkçası cok sevmiyorum.

Orlando, Miami gibi yerlerde rahat rahat takilirsin gece~gunduz cogunlukla. Hem zenginler hem de farkli milletten cok insan oldugu icin tolerans fazla. Meksikalisi, venezuelalisi vs derken epey multicultural takiliyorlar.

Teşekkürler.

Hangi bölgeler öyle? Merak ettim, daha çok turistik yerler mi yoksa merkeze uzak yerler mi?

Biz Rochester'da yasiyoruz, merkez cok daha kotu durumda. Sehre biraz uzak, izole yerler cok daha guvenli. Guvensiz dediysem gideni tufekle avlamiyorlar ama hirsizi var, dilencisi var; hic brosurlerde gordugun Amerika gibi degil yani :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı