Forumda çoğunluğun virgül kullanmayı bilmemesi

Ekran Görüntüsü 2021-12-10 16-10-01.png

Nokta ve büyük harf tiklerini atsın düzelti tıklasın düzelsin mesajı.

Ekran Görüntüsü 2021-12-10 19-15-18.png

Tabii mucize beklemeyin.

Maalesef herkesin mükemmel bir Türkçesi olmuyor. İlkokuldan sonra okula gidemeyenler bile var. Daha sonradan öğrenmek için yeterli vakitleri olmayabiliyor. Bilgisayardaki sorunu için yardım isteyen bir üyenin aylar sürecek bir eğitimi alıp dönmesini isteyemezsiniz. Bu nedenle, Sosyal'de en azından temel kurallara uymak yeterli oluyor. TDK şubesi olsaydık durum farklı olabilirdi.

Mesela ben. İlk okul 5. sınıftan sonra okulu bırakmak zorunda kaldım. Burada ilk üyeliğimde "MSI" kısaltmasını "msi" şeklinde yazdığım için nedense 1 gün ceza almıştım. Sonra aynı sizin söylediğiniz gibi " İlkokuldan sonra okula gidemeyenler bile var" demiştim. Kendimi örnek vermiştim. Ayrıca okul okuyanların bile mükemmel bir Türkçeye sahip olmadığını söylemiştim. Ki o zamanlar ben kasıtlı olarak ya da troll şekilde bir tutumda sergilememiştim. 1 gün olan cezam için itiraz etmem üzerine cezam 1 haftaya uzamıştı :) Madem böyle bir anlayışınız var o zaman gerçekten insanları sürekli cezalandırmayı bırakın. En iyisi düzeltmek olur. Gerçekten komikti. "MSI" kısaltmasını "msi" yazdım diye bana bildirim gelmişti. Düşünsenize bir çocuğunuz var, bir şey yanlış yapıyor ve siz onu cezalandırıyorsunuz. Bu öğretici değildir. Çocuktan örnek verdim ve bu gayet çok normal. Çünkü katır gibi olan insanlarında elbet kusuru vardır. Ayrıca burada beni "MSI" yazılır diye ceza verenlerinde elbet kusurları vardır. Biraz empati kurup bunu anlayabilirlerdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı