Aslında egoist olarak değil sadece insanlar neden araştırmıyor ben bunu anlamıyorum.
İngilizce bile olsa, artık Türkçe bile yazsan İngilizce kaynaklar çıkabiliyor ve tarayıcı çevirisi ile rahatlıkla anlaşılıyor.
Hadi onu geçtim, işlemci ekran kartı uyumluluk sorunu olmaz ki? Besler mi dese hak veririm, o zaman videolara göz atmasını söylerim veya söylenir ama soru bu şekil değil.
Araştırmasını bilmediğimiz gibi soruyu sorma şeklini de bilemeyebiliyoruz, bence bu ülkece bir sorun ama düzeltilmiyor, körü körüne bir şeylere bağlanılıyor; siyasi partilere olsun, tarikatlere olsun vesaire vesaire (aklıma örnek gelmedi yahu). Araştırılmıyor hiç, araştırılmasını için kimse de bir şey bilemiyor (üniversitede bölüm ile alakalı sorular soruyorum, bilmiyorum, etmiyorum ve o zaman sen niye okuyorsun bu bölümü...) Bilgisayar bölümü okuyan kişi orada donanım dersleri alır temel düzey de olsa ama adama soruyorum ve bilmiyorum diye cevap alıyorum çoğu zaman. Elektrik elektronik mühendisliğinde okuyorum, arkadaşlarıma temel devre elemanlarını soruyorum ne işe yarıyor vesaire, ben nereden bileyim diyor.
Zaten bana öğretecekler, niye araştırmayayım diyorlar. Sadece 3 5 kişi değil, çoğu böyle.
Neyse, geç oldu. Sonra yazmaya devam ederim.