Forumda gereksiz sorular

İşlemci anakart desteği de keza öyle anlamıyorum.
Bilmeyen biri için içinden çıkılmaz bir konu, pek o noktaya yüklenmemek lazım.
Hasta olsa doktora gideceği yerde buraya yazan insanlar var neden bahsediyorum ben ya.
Ne zaman hastalık vb. konusuna rast gelsem favori fotoğrafımı atarım.

iyileştırme iksiri - Google Arama - Google Chrome 22.09.2021 16_31_22.png

Son düzenleyen: Moderatör:
@SIR_INDO_SCARF Öncelikle ben de aynı şekilde düşünüyorum. Ama ne yazık ki bu yalnızca foruma özgü değil neredeyse her yerde yaşanıyor. En basitinden ilk aklıma gelen bir online oyunda dahi en basit şeyi bile araştırıp saniyeler/dakikalar içerisinde bulmak yerine birisinden özel hizmet bekliyorlar. Ignorelayıp geçiyorum, aynı şekil tavsiye ederim.

Bu forumda bile, her cevabın doğru bilgi olduğunun garantisi var mı? Maalesef yok. Kaynağın değerlendirilmesi problemi, her kişi için geçerli bir durum. Soran, belki tembelliğinden ötürü soruyor; fakat cevap arayan için her veri değerli olabilir.

Bilgisayar ilmini bilmeyenler Frisby Trust alınır mı? Diye sorsalar bile küfretmemek lazım. Bilmiyorlar çünkü forumun amacı bu öğretmek.

Lakin garipsediğim mevzu, forumu bulmuşsun, kayıt olmuşsun konu açmışsın. Buraya kadar internet bilgin varsa problemi internette aratma bilgisinin de olması gerekiyor bu husus kafa karıştırabiliyor. 2 teorim var üşengeçlik veya araştırma huyunun olmaması.

Bilgisayar ilmini bilmeyenler Frisby Trust alınır mı? Diye sorsalar bile küfretmemek lazım. Bilmiyorlar çünkü forumun amacı bu öğretmek.

Lakin garipsediğim mevzu, forumu bulmuşsun, kayıt olmuşsun konu açmışsın. Buraya kadar internet bilgin varsa problemi internette aratma bilgisinin de olması gerekiyor bu husus kafa karıştırabiliyor. 2 teorim var üşengeçlik veya araştırma huyunun olmaması.

Aynen, ondan bahsediyorum, tam üstüne bastınız konunun, ayağınızı kaldırmayın.
Kimin için söylediniz? Bana söylediyseniz, dikkat çekmek için yazmıyorum.

Galiba ben bazen çoğu şeyi çok üstüme alıyorum galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Verilen örnekler yanlış. Çünkü donanımdan anlamayan çok kişi var. Fakat genel olarak saçma konular açıldığı doğru. Benim de görünce sinir krizi geçirdiğim konular var :) Gerçekten ciddi bilgi edinmek için konular açılsa hoşuma gidiyor. Ama gidip "kolayı nasıl içersiniz?" veya "donu sıkı mı, bol mu giyersiniz?" gibi abuk zubuk konuları görünce akıl sorguluyorum.

Bir tane bilim veya başka alan üzerine bilgi alma amaçlı konu açılsa gözlerim doluyor. Onlara da çok nadir denk geliniyor. Forumun yaş kitlesi düşük olsa da, bu kadar da saçma konular açılmaz be kardeşim :)

Yani kısaca düşüncenize katılıyorum fakat örneğinize katılmıyorum. Donanım farklı bir boyut çünkü. Bu forumun asıl amacı donanım konusunda yardım sağlamak. Ama diğer açılan konular... 🤦‍♂️

Forumda bazen çok gereksiz sorular ile karşılaşıyorum, mesela işlemci ve ekran kartı uyumluluğu. Biraz internette araştırılsa bulunacak bir soru. İşlemci anakart desteği de keza öyle, anlamıyorum.

Tamam burada herkes istediğini sorabilir ama kasa saklanmış, bilgisayar sapıttı sorunu ne olabilir, medyum muyuz biz yahu?

Hadi sistem bilgisi verme sorunu artık çok azaldı ama bu şekilde çok şey var.

Benim bilgisayarım bozulduğunda bütün ayarları kurcalarım; orada bulamadım, internete bakarım, sonra bulamazsam yine kendim teori üretirim. Allah'a dua ederim, yaparım; olursa olur, olmazsa sorarım en son çare olarak (ki zaten buradaki çoğu kişi benim gibi düşündüğünden çok bilgili biri olmadan da çözülmüyor sorunum zaten).

Belki bu şekilde deneseler sorun çözülecek ama denemiyorlar. Hasta olsa doktora gideceği yerde buraya yazan insanlar var, neden bahsediyorum ben yahu?

Bu yazıyı başkalarını kötü gösterip çoğu kişiyi salak yerine koymak için yazmadım, içimi dökmek için yazdım sadece, lütfen yanlış anlaşılmasın Kavga çıksın da istemiyorum benim yüzümden.

O yüzden satılan gücenen olursa hakkını helal etsin.

Oh ne rahatladım. Gençleştim resmen, bu kadar mı fark eder?
Aşırı haklısın bende karşılaşıyorum pc konusunda konuyu açan kişi 3. nesil işlemci 11. nesil anakarta uyar mı diyor. Yav arkadaş internette competitve yazsan karşına 20 site çıkıyor ingilizce türkçe vs gir birisine yaz sistemini site algoritması uyar mı diye söylüyor. Bu tiplemeler genelde mesaj sayısını arttırmaya çalışan kişiler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı