Forumda neden özel mesaj yok?

Edmond_Dantes

Decipat
Daha fazla  
Forumda neden özel mesaj atamıyoruz? Diğer üyeler ile birebir özel sohbet edebilsek iyi olurdu.
Önceden vardı da sonra birtakım olaylar neticesinde mi kaldırıldı acaba?
Olsa iyi olur bence.

Forumda neden özel mesaj atamıyoruz? Diğer üyeler ile birebir özel sohbet edebilsek iyi olurdu.
Önceden vardı da sonra birtakım olaylar neticesinde mi kaldırıldı acaba?
Olsa iyi olur bence.
Orasını bilemiyorum ve bence olmaması daha iyi neden diye soracaksan Ekşi Sözlük'te de dediğin sistemin aynısından var ve troller rahatsız etmek için kullanır genellikle burayı oradaki gözlemlerim kadarıyla. Ayrıca bu özellik hiç buraya eklenmedi sanırsam, bilen biri yazsa daha iyi olur hem öğreniriz.

Orasını bilemiyorum ve bence olmaması daha iyi neden diye soracaksan ekşi sözlük'te de dediğin sistemin aynısından var ve troller rahatsız etmek için kullanır genellikle burayı oradaki gözlemlerim kadarıyla.

Bence olmalı. Özel bir konu hakkında belki insanlar tavsiye istedi ancak detaylı olarak söylemesi gerekenleri forumda herkesle paylaşmak istemeyip, özelden söyleyerek daha detaylı tavsiye alabilirler. Veyahut kafanızın uyuştuğu veya ticaretin yapılacağı kişiyle özelden konuşulabilir. Bir problem olduğunda da şikayet et özelliğiyle moderatörler mesajlara sadece bu şekilde erişebilir ve yaptırım uygulayabilir.

Orasını bilemiyorum ve bence olmaması daha iyi neden diye soracaksan Ekşi Sözlük'te de dediğin sistemin aynısından var ve troller rahatsız etmek için kullanır genellikle burayı oradaki gözlemlerim kadarıyla. Ayrıca bu özellik hiç buraya eklenmedi sanırsam, bilen biri yazsa daha iyi olur hem öğreniriz.
Engellersin geçer bu bir bahane değil hocam

Muhtemelen bilgilerin bireysel değil herkesin faydalanabileceği şekilde paylaşılması için "özel" diye bir şey yoktur. Bir konuda özel gerektiğinde iletişim adresi bırakınca(eğer gerçekten gerekliyse) modlar o mesajı kaldırmıyor zaten.

Bence olmalı. Özel bir konu hakkında belki insanlar tavsiye istedi ancak detaylı olarak söylemesi gerekenleri forumda herkesle paylaşmak istemeyip, özelden söyleyerek daha detaylı tavsiye alabilirler. Veyahut kafanızın uyuştuğu veya ticaretin yapılacağı kişiyle özelden konuşulabilir. Bir problem olduğunda da şikayet et özelliğiyle moderatörler mesajlara sadece bu şekilde erişebilir ve yaptırım uygulayabilir.
Ya da mesaj yazanların kullanıcı tarafından engellenebilmesi veya da rapor edilip gerekli işlemin yapılabilmesi lazım. Güzel fikirmiş ama zor iş ben sana söyleyeyim.

Engellersin geçer bu bir bahane değil hocam
Bahane olarak demedim sadece örnek verdim.

Modun erişmesi yersiz olur da ss ile böyle böyle oldu diye kanıt gösterebilir bahsettiğin gibi ekstrem durumlarda.
Muhtemelen bilgilerin bireysel değil herkesin faydalanabileceği şekilde paylaşılması için "özel" diye bir şey yoktur. Bir konuda özel gerektiğinde iletişim adresi bırakınca(eğer gerçekten gerekliyse) modlar o mesajı kaldırmıyor zaten.
iyi de aga mesela benim fikirlerini beğendiğim birkaç kişi var forumda. Sosyal medya hesabını isteyeceğim veya muhabbet etmek isteyeceğim vesaire, erişemiyorum adama veya kişi kendi hesabını publicten paylaşmak istemeyebilir.

Bahane olarak demedim sadece örnek verdim.
Biliyorum agam bi şey demedim zaten

Bu tarz konularda iletişim adresi bırakılmasına moderatörler zaten müsade ediyor. Bir keresinde açık şekilde instagram hesabımın adını verdim konuştuk çocukla. Ve hesap uyarı dahi almadı. Müsaade ediliyor ancak dediğiniz gibi çok daha hızlı bir yol olması adına buraya da getirilebilir. Madem müsade ediliyor, burada neden yok? diye soruyoruz.

Bu tarz konularda iletişim adresi bırakılmasına moderatörler zaten müsade ediyor. Bir keresinde açık şekilde instagram hesabımın adını verdim konuştuk çocukla. Ve hesap uyarı dahi almadı. Müsaade ediliyor ancak dediğiniz gibi çok daha hızlı bir yol olması adına buraya da getirilebilir. Madem müsade ediliyor, burada neden yok? diye soruyoruz.
Aynı şekilde ben de emin olamamakla beraber Discord veya Instagram kullanıcı adımı vermiştim, mesajım kaldırılmıştı. Nedenini bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı