Forumda sık önerilen parçaların önerilme sebepleri 3. bölüm

Makaleler
115
Yer
İstanbul
Daha fazla  
1. ve 2. bölümlere bakmadıysanız onlara da bakmanızı tavsiye ederim. Buradan gidebilirsiniz o rehberlerime de. 1 ve 2. bölümün devamı niteliğindedir.

NOT: Fazla detaya girmeden anlatıyorum ki günlük veya fazla tecrübesi olmayan kullanıcıların kafası karışmasın.

FSP Hydro K 500W 80+

Fiyatına göre çok başarılı bir ürün. Bu bütçedeki ürünlerin çoğu dandik dandik markalar ve eksik korumalı ürünler. Bu ürün 400 TL PSU bütçesi olanlar için çok iyi bir üründür, tavsiye ederim.

Almak isteyenler için örnek link bırakacağım. Satıcıyı beğenmezseniz başka yerden alabilirsiniz.

Pollux 3T-10

Evet, doğru gördünüz. Bu bir parça değil, hazır sistem. Neden mi koydum? Bu kadar çok önerilen bir hazır sistemi parça konusu diye koymamayı kabullenemedim. Bu fiyata daha iyi bir sistem yok şimdilik. 4000 TL'ye aha iyisi gelene kadar, en iyisi bu.

Almak isteyenler buradan alabilirler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

WD Blue 3D NAND SATA SSD

Bu model de forumda bu sıralar önerilen modellerden. DRAM'e sahip bir model. 2. bölümde yer verdiğim Ultra 3D ile aynı seviyede bir SSD. Kronik sorunu da yok diye biliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Zalman GigaMax ZM550-GVII 80+ Bronze 550W

Ortalama olarak 450 TL'ye satılıyor. Aynı fiyattaki birçok üründen daha başarılı bir ürün. Ve güncel bir ürün. Çok detaylı PSU bilgim yok ancak bu fiyat bandında çok ürün baktım, bundan iyisini bu fiyata bulamadım.

Almak isteyenler buradan alabilirler. Satıcı beğenmediyseniz farklı bir yerden de alabilirsiniz.

Detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Arctic BioniX P120 PWM PST 12 CM

Genelde Akasa Viper beğenmeyenlerin tercihi olan bir model. 67.6 CFM, 2.75MM fan hava basıncı, 4 pin PWM ve 200-2100 RPM arası değişen hızı mevcut. Alınabilir bir ürün ama ben yine de Akasa Viper tercih ederdim.

Asus Prime B460M-A

B460M-A Pro'dan biraz daha iyi bir ürün ve 4 adet RAM slotu bulunuyor. Aralarında ortalama olarak 80-100 TL değişiyor. @fryzen hocam önermişti.

Asus ROG STRIX B550-E

Fiyatının uygun olup VRM ve MOSFET'lerinin bu fiyattaki ürünlere göre çok daha iyi olması. LinusTechTips'in yaptığı Tier List'e göre S- Tier'de konumlandırılmış.

MSI B450 Tomahawk MAX

Intel I5 10400F ve I3 10100F işlemcilerden dolayı düşük ve orta bütçede genelde AMD kalmadığı için, B450 anakartlardan sadece B450M-S2H öneriliyordu. Ancak AMD kullanan ve anakart yükseltmesi yapmak isteyen, veya B550 alacak bütçesi olmayanlar için çok güzel bir anakarttır. B550M-S2H gibi giriş seviyesi bir B550 almaktansa bunun gibi güzel VRM ve MOSFET'e sahip modeller tercih edilebilir. Güçlü işlemcileri de rahatlıkla takabilirsiniz. B550 serisi yokken forumda en çok önerilen B450 anakart modeliydi.

Razer Viper Mini ve Deathadder V2 Mini

İkisinin de sensörü aynı, PMW3359 sensör kullanılmış. 8500 DPI, 300 IPS takip hızı ve 1.8 metre örgü kablosuna sahip. Aralarındaki tek donanımsal fark Viper Mini 50M tıklama ömrüne sahip, Deathadder V2 mini ise 70M. Bunun dışında el yapınıza hangisi uygunsa onu tercih edebilirsiniz. Aşağı yukarı aralarında 30-50 TL fark var. Bir de Deathadder V2 Mini ile kauçuk geliyor.

Scythe Fuma 2

1 ay önceye kadar en çok önerilen soğutucuydu. Arctic Freezer 34'ten daha iyi bir soğutucu. Ancak 1 ay önce 480-490 TL'ye satılırken şu an en ucuz 660 TL gibi uçuk bir fiyata çıktı. Eğer fiyatı tekrar 500 TL bandına düşerse direkt kafalama alın. Şu an da alınabilir ama biraz pahalı. En son hali 600 TL güncel olarak.

Okuyan okumayan herkese teşekkürler. Eğer hoşunuza gittiyse ve yararlı oluyorsa devam edeceğim bu seriye.

Son düzenleme:
1. rehberde mevcut.

Hastasıyım böyle konuların ya. Eline sağlık hocam.
Teşekkürler.

WD Blue 3D NAND SATA SSD

Bu model de forumda bu sıralar önerilen modellerden. DRAM'e sahip bir model. 2. bölümde yer verdiğim Ultra 3D ile aynı seviyede bir SSD. Kronik sorunu da yok diye biliyorum.
Şurayla ilgili bir düzeltme yapayım, aynı seviyede değil aynı ürünler. Onun dışında güzel olmuş, elinize sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…