Forumda Ticaret Yapmak

Daha fazla  
Meslek
Optisyen
Yaklaşık 2 aydır gördüğüm bir durum. Bazı (uyanık) arkadaşlarımız; forumun bizlere sunmuş olduğu bir avantajı suistimal etmeye başlamadı mı sizce de? Asıl amacını bilemesem de, forum üzerinden ikinci el satışı yapmak; o üründen elimizde fazladan olan, ihtiyacı olan kişilere uygun fiyatlı vermek vs. gibi maksatla kurulmuştur. Fakat o uyanık arkadaşlar bu işi ticarete dökmüş, ürünleri ucuzdan bulup burada sıfır diye kar koyup satmakta.

Kardeşim, sıfır aldıktan sonra ben niye başkası adına kesilmiş faturalı ürünü alayım ki? Bir de aynı fiyata satıyorsun. Sen de haklısın sıfır ürünü ikinci el parasına ben de satmam.

Gençler, bahsettiğim konu yasal bir durum değil. Geçtiğimiz aylarda yeni bir kanun çıktı; internet üzerinden para kazanan kişilere vergi geleceği belirtildi. Direk platforma bir yaptırım uygulanır mı, yoksa sadece kişilere mi yaptırım uygulanır bilemem fakat bu yaptığınız şey uygun değil. Benden söylemesi...

Ülkemizde ticaret yapmanız için gereken bazı şeyler var:

-İlinizin ticaret odasına kayıtlı olmanız,
-Çalışma ruhsatına sahip olmanız,
-Vergi levhasına sahip olmanız.

Forum yetkililerinden ricam; sıfır ürün satışını yasaklamaları.

Arkadaşlar ben de ticaret ile uğraşıyorum. Gözlükçüyüm. Eğer bu durum gayet normal bir şeyse ben de ticaret yaparım. Ve bana hiçbir yaptırım uygulanamaz. Benim ruhsatım da var, ticaret odası kaydım da var, vergi levham da var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 2 aydır gördüğüm bir durum. Bazı (uyanık) arkadaşlarımız; forumun bizlere sunmuş olduğu bir avantajı suistimal etmeye başlamadı mı sizce de? Asıl amacını bilemesem de, forum üzerinden ikinci el satışı yapmak; o üründen elimizde fazladan olan, ihtiyacı olan kişilere uygun fiyatlı vermek vs. gibi maksatla kurulmuştur. Fakat o uyanık arkadaşlar bu işi ticarete dökmüş, ürünleri ucuzdan bulup burada sıfır diye kar koyup satmakta.

Kardeşim, sıfır aldıktan sonra ben niye başkası adına kesilmiş faturalı ürünü alayım ki? Bir de aynı fiyata satıyorsun. Sen de haklısın sıfır ürünü ikinci el parasına ben de satmam.

Gençler, bahsettiğim konu yasal bir durum değil. Geçtiğimiz aylarda yeni bir kanun çıktı; internet üzerinden para kazanan kişilere vergi geleceği belirtildi. Direk platforma bir yaptırım uygulanır mı, yoksa sadece kişilere mi yaptırım uygulanır bilemem fakat bu yaptığınız şey uygun değil. Benden söylemesi...

Ülkemizde ticaret yapmanız için gereken bazı şeyler var:

-İlinizin ticaret odasına kayıtlı olmanız,
-Çalışma ruhsatına sahip olmanız,
-Vergi levhasına sahip olmanız.

Forum yetkililerinden ricam; sıfır ürün satışını yasaklamaları.

Arkadaşlar ben de ticaret ile uğraşıyorum. Gözlükçüyüm. Eğer bu durum gayet normal bir şeyse ben de ticaret yaparım. Ve bana hiçbir yaptırım uygulanamaz. Benim ruhsatım da var, ticaret odası kaydım da var, vergi levham da var.
Nasıl bir yaptırım yapacaksın ki. Ülkede senelerdir araba satışı ile bunu yapıyorlar zaten. Şimdi ben buradan 2000 e aldığım şeyi 3000 e satma imkanım olsa satarım ihtiyacım varsa. Kimse de birşey diyemez.

@tugoli

Araba satışı örneğiniz yanlış. Çünkü noterden satış verirken vergi veriyorsunuz. Dolayısıyla iş yasal bir boyut kazanıyor.

Burası ticaret yeri değil. En azından benim kanaatim öyle. Eğer bu duruma bir düzenleme gelmeyecekse ticaret nasıl yapılırmış ben gösteririm merak etmeyin buradan en az 100.000 TL ile çıkarım. :)

Edit: Kayseriliyim.

@tugoli

Araba satışı örneğiniz yanlış. Çünkü noterden satış verirken vergi veriyorsunuz. Dolayısıyla iş yasal bir boyut kazanıyor.

Burası ticaret yeri değil. En azından benim kanaatim öyle. Eğer bu duruma bir düzenleme gelmeyecekse ticaret nasıl yapılırmış ben gösteririm merak etmeyin buradan en az 100.000 TL ile çıkarım. :)

Edit: Kayseriliyim.
Çık o zaman dostum, onlar yapıyorsa sende yap;)

İlerde belki bizi de görürsün de bi' Threadripper ateşlersin:kıkırda:

@Shimada Sensei

Amacınız nedir?

Biz burada büyük bir aile değil miyiz? Doğru bulduğumuz şeyi takdir edip, yanlış bulduğumuz şeyi eleştirmeyecek miyiz? Ben yanlış bulduğum bir şeyi eleştiriyorum sen ise karşında çocuk varmış gibi değişik bir havada takılıyorsun. Çık diyorsun bir de.

Threadripper yok da Ferfarini var olmaz mı? :rolleyes:

@Shimada Sensei

Amacınız nedir?

Biz burada büyük bir aile değil miyiz? Doğru bulduğumuz şeyi takdir edip, yanlış bulduğumuz şeyi eleştirmeyecek miyiz? Ben yanlış bulduğum bir şeyi eleştiriyorum sen ise karşında çocuk varmış gibi değişik bir havada takılıyorsun. Çık diyorsun bir de.

Threadripper yok da Ferfarini var olmaz mı? :rolleyes:
Dostum yanlış anlaşılma olmuş. Siz 100.000 TL ile çıkarım dediniz ya, ben ona çık dedim. Bu yüzden Threadripper istedim sizden:kıkırda:

Ayrıca görüşünüze tam olarak katılmıyorum. Aynı fiyata satması yanlış evet, fakat aldığı ürünü fiyatı artınca yüksek fiyata satmasında pek sorun görmüyorum. Ben yapar mıyım? Hayır yapmam. Mesela benim de şu an satmakta olduğum MSI A320M Grenade anakartım var. Sıfır, daha baloncuklu ambalajını bile açmadım. 1 ay önce sipariş etmiş, sonra sabredememiş ve ikinci el B350 almış birisiyim. Ürünü 320 TL'ye aldım, 330 TL'ye satıyorum. O 10 TL ise kargo ücreti:kıkırda: İsterseniz resmini atabilirim:)

Ama dediğim gibi, burada bir yanlışlık göremiyorum.

Bireysel olarak belirli miktara yada belirli fiyat toplamına erişmeden vergi ödemenize gerek yok, bu kanun hala yürürlükte.

Yazdıklarınız Sahibinden gibi büyük oyunculara anlatmanız işe yarar, burada sonuç elde etmeniz imkansız.

Ayrıca insanlar istediği gibi 0 ürünü istediği fiyattan satar, bazı uyanıklar vergi dahil karta %30-40 kar koyarsa siz yazdıklarınızla kalırsınız.

Bende ürünü etiketini açıp 2.el diye satarım olur biter, kitaptan bile vergi alınırken yazdıklarınız anlamı yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı