Forumdaki herkesin orijinal takıntısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerek yasal olarak, gerek de emeğin karşılığı hususunda Technopat korsanı desteklemiyor, desteklemeyecek. Korsan kullanacaksanız da risk alacak olan ve bunun ahlaki açıdan uygunluğunu sorgulayacak olan sizsiniz. Vicdanınıza danışın ve kararınızı verin. Aklınız yalan söylese ve işi farklı yönlere çekse bile vicdan hep doğruyu söyler.

Kimse tutup da sizi burada kendisi korsan kullansa bile yönlendirmez, zira bunun iyi olmadığının bilincinde üyelere sahip bir platform olduğunu düşünüyorum burasının. İlla kullanmanız mı lazım o yazılımı, o halde ücretsiz alternatiflerini araştırıp onlara yönelin.

Bu iş oldukça karmaşık bir mevzu. Telif hakkı ve DRM'ın olayının günümüzdeki kadar abartılmasını hoş bulmasam da, her emeğe saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda aslında paylaşım konusunda yasal bir düzenleme getirseler güzel olurdu.

Bilgisizliğinizle avunun. Intellectual Property kavramının bir üretici açısından anlamı ve kullanıcıya getirdiği yaptırımları bilmiyorsanız. Siz böyle avunun. 😀😀😀. Komedi Türkiye.
Hala tatmin edici bir cevap vermediniz. Orjinali savunup bir hesaba 3 kişi girip fiyat kırmanıza ne diyorsunuz? Bırakın property falan. Bildiğiniz şark kurnazlığı bu. Oyun şirketi kullanıcıya hesap paylaşma ya da oyunu dağıtma izni vermez. Yanlış bilgi vermeyin burada.

Bilgisizliğinizle avunun. Intellectual Property kavramının bir üretici açısından anlamı ve kullanıcıya getirdiği yaptırımları bilmiyorsanız. Siz böyle avunun. 😀😀😀. Komedi Türkiye.
Parasını ödeyip satın aldığım bilgisayarı arkadaşım ödünç istemişti. Aldığım firmayı dolandırmış olurum sana iki günlüğüne veremem diyeyim. Güzel mantık😀. Kerameti kendinden menkul bir sakillik. 😀

Sen yıllarca çalış, insanlara güzel bir şeyler sunmaya çalış, büyük paraları gözden çıkar. Sonra veledin biri gelsin "La oğlum bedava Cyberpunk indirdim la" desin, para da vermesin. Daha sonra sonuç; "La oğlum çok kötü olmuş, Cyberbug ahahahahaha".

Oyuna para vermediğin sürece oyunun nasıl gelişmesini bekliyorsun? Paran yoksa da oynamak zorunda değilsin.

Not: Ben de kullanıyorum 🤣

Benim asıl sorum bu korsan kullanımını kim bu kadar meşru hale getirdi? Yani korsan kullanıp yapımcıya hak ettiği değeri veremediği için utanmak yerine korsan yüklemeyi yetenek sanıyorlar. Yazık.

Yaşınız yetmiyorsa ben söyleyeyim; oyun firmaları. Türkiye'de 90'lar ve 2000'lerde orijinal oyun bulmak imkansıza yakındı çünkü yapımcılar umursamazdı. Yalnızca İstanbul, Ankara gibi şehirlerdeki sayılı mağazalara 3-5 popüler oyun gelirdi, istesen de orijinal alamıyordun. O dönemlerde orijinal oyunları bulup alabilenler koleksiyonlarını göstersinler bakalım. Kadıköy, Beşiktaş gibi yerlerde içerisinde onlarca korsan mağazası olan iş hanları vardı. Bu olay yeni bir durum değil. Ne zaman oyun firmaları özellikle PS3 dönemiyle beraber orijinal oyun getirmeye başladı, Steam popüler oldu o zaman "orijinal" lafı geçmeye başladı. Korsan her zaman meşru durumdaydı.

Okumadan atmasaydınız keşke. Bir daha okumak ister misiniz? Okusanız da anlayacağınızı sanmıyorum. Birincisi o bir rapor değil. İkincisi tek bir oyunla ilgili haberi okumadınız galiba. Ayrıca, orada Almanya ve benzeri ülkelerde korsana bir yaptırım olmadığı yazmıyor. Oyunun yerelleştirme aşamasından sonra Avrupa’da korsanın azaldığını da söylüyor. Aksine Türkiye gibi ülkelerde durum böyle değil. Ayrıca ne boş bir mantığınız var. Hırsızlıkta başkasına benzeyince legalleşiyor mu? Bu sorunun cevabı var mı sizde? Ya da kendi işlemeyen hukuk sistemimiz yerinde sayarken bunları görünce mi mutlu oluyorsunuz. Ayyy onlar da bizim gibiymiş diye mi avunuyorsunuz. Kendi attığınızla kendiniz saçmalıyorsunuz. Hayırlı olsun.
Ne yalan söyleyim çok okumadım direkt attım sonuçta başı çekmiyoruz ya sayın
Konami
Ubisoft
EA
Activision Blizaard'ın hissedarı ve CEO'su arkadaş her şeyde ülkeye dem vurman baydı bu arada!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı