Forumdaki herkesin orijinal takıntısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ok. İnternetten dizi izlemekle ekmek çalmak aynı oldu ya. Ne deyim ben zeka seviyenizi sorgulayamam artık. Haklısınız. Kusura bakmayın. İyi forumlar.
Evet, aynı şey. Sen bu bilinci edinememişsin sadece. Emek hırsızlığı alışkanlık olmuş senin için.

Hocam adamlar parası olmayanlar almasın diyorlar. Hepsi baba parası yediği için.
Yıllarımı çalışmakla geçirdim bir şeylere erişebilmek için. İnsanları tanımadan atıp tutmak bu kadar kolay olmamalı.

Bence parasını hak etmeyen, denemek için veya şahıs yoksulsa oyunları korsan kullanmak çok kötü bir şey değil.
Güvenli olması şartıyla tabi.

Bençe parasını hak etmeyen, denemek için veya şahıs yoksulsa oyunları korsan kullanmak çok kötü bir şey değil.
Güvenli olması şartıyla tabii.

Ben şahsen sonuna kadar güvenli bir korsan görmedim. O insanlar da para ödüyor o oyuna ulaşmak için. Peki o parayı nasıl çıkaracaklar? Adware, malware, pop-up, mining? Sonra bilgisayarda kasmalar, neden CPU %100 neden oyun oynayamıyorum dertleri günde en az 10 tane açılıyor.

"Ürüne para ödemiyorsanız ürün sizsiniz."

Bence parasını hak etmeyen, denemek için veya şahıs yoksulsa oyunları korsan kullanmak çok kötü bir şey değil.
Güvenli olması şartıyla tabi.
O adam internete para verebiliyorsa ve bilgisayar alabilmişse birkaç TL indirimde oyuna verecek parası vardır...
Denemek için ise demolar var. Ben 30 küsür saat Mafia 2 Demo oynadım.

Eğer bir şeye ulaşamıyorsanız almayın. Bu da bir ürün, dijital olması bir şey değiştirmiyor. Marketten ekmek alırken para vermeden çalmaya cesaret eder misiniz?

Bir ihtiyaç değil oyunlar, paranız yoksa oynamazsınız. Bu kadar basit. Aynı şeyler dijital ürünler için de geçerli.

Adam 2070'im var diyor 10.nesil i5'im var diyor ama oyuna para veremiyorum diyor. Sence bu ne kadar mantıklı?

Hocam bende anlamış değilim çok saçma isteyen korsan kullanır isteyen kullanmaz parası olup da kullananlara laf ederim ama olmayan ne yapsın bir de adamlar konu açıyor. Direk korsana destek yok orijinal alın diyorlar. Para ver de alsınlar o zaman. Çok tilt oluyorum öyle tiplere.

Bir yazılımcı olarak bu konu hakkında birkaç yorum yapmak istiyorum.

Öncelikle ben hayatımda hiç korsan kullanmadım diyemem "zamanında" kullandım fakat bunun bir hata olduğunu anladım. Bu yüzden kimseyi bu konuda linç etmeye hakkımın olmadığını düşünüyorum. Fakat ben nasıl bunun yanlış olduğunu anladıysam diğer insanların da anlaması için anlatmaya çalışıyorum.

Korsan yazılımı birkaç ana başlıkta inceleyelim;
1- Programlar: Eğer bu yazılımları para kazanma amacıyla kullanıyorsanız kazandığınız para ile bu yazılımların orijinalini almalısınız. Yok öğrenciyim param yok diyorsan zaten birçok yazılım öğrenci versiyonunu ücretsiz veriyor.
2- Filmler-Diziler: Bu bir zevktir ve bunun bir karşılığı olmalıdır, film izlemezsen ölmezsin. Nasıl gidip "canım Ferrari'ye binmek istedi" diye Ferrari çalmıyorsan, canın film izlemek istedi diye film çalmamalısın.
3- Oyunlar: Film sektörü gibi bu da eğlencedir. Günümüzde birçok oyun çok cüzi bir fiyata çok kolay erişilebilir hale geliyor, ama sen eğer piyasaya çıkar çıkmaz oyunu oynamak istiyorsan elini cebine atacaksın. Bu durumda ya biraz daha eski oyunlarla idare etmeli ya da bir süre para biriktirip oyunu almalısın.

Günümüzde birçok paralı yazılımın ücretsiz versiyonları çıkıyor elbette paralısı kadar iyi değil ama en azından ücretsiz kullanma imkanı sunuyorlar.

Ben şahsen sonuna kadar güvenli bir korsan görmedim. O insanlar da para ödüyor o oyuna ulaşmak için. Peki o parayı nasıl çıkaracaklar? Adware,Malware,Pop-up,Mining? Sonra bilgisayarda kasmalar, neden cpu %100 neden oyun oynayamıyorum dertleri günde en az 10 tane açılıyor.

"Ürüne para ödemiyorsanız ürün sizsiniz."
İlk dediğiniz doğru, tam güvenli bir korsan oyun ya yok ya da keşfedilmedi.
Doğru düzgün yerlerden indirilirse ne adware ne de başka bilgisayara zarar vereçek virüsler oluyor ki ben 10 yaşlarında hep öyle yaptım çünkü haftalık elime 5 lira ya geçiyor ya da geçmiyordu.
Son dediğiniz de doğru.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı