Forumdaki herkesin orijinal takıntısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kimseden bir şey eksilmediği için mal muamelesi yapılması biraz anlamsız. Marketten bir şey çalmış olmanız için o malı marketten eksiltmeniz gerekir. :D
Yanlış düşünüyorsun. Yazılımla uğraşıyormuşsun. İleride çok uğraşarak hazırladığın bir yazılımı teslim ettiğinde, biri seni geçiştirmeye başladığında anlarsın o zaman durumu. Ne diyeyim? Garip.

Yanlış düşünüyorsun. Yazılımla uğraşıyormuşsun. İleride çok uğraşarak hazırladığın bir yazılımı teslim ettiğinde, biri seni geçiştirmeye başladığında anlarsın o zaman durumu. Ne diyeyim? Garip.
Demek istediğim yüksek fiyatlı ürünler içindi.
Korsanı tamamen engellemek doğru değil bence. Piyasayı korsancılar yönetiyor biraz da. Felsefik olarak bakarsak; yanlış, olmadan doğru da anlamsız kalır.

Eğer bu yazılımları para kazanma amacıyla kullanıyorsanız kazandığınız para ile bu yazılımların orijinalini almalısınız.
Kesinlikle. Üzerinden para kazandığın, ekmek teknen olan programa aylık cûzi miktarda bir parayı vermemek hiç etik değil. Ek olarak, korsan kullanmanın etik yönünü geçtim, sırf güvenlik sorunundan dolayı bile indirmemek gerektiğini düşünüyorum. Kimse babasının hayrına program kırmaz yani.

Çoğu kişinin parası olmadığı için korsan oyunlar vb. şeyler kullanıyor
Katılmıyorum. Çoğu kişi parası olmadığı için değil, oyunlara para harcamayı gereksiz bulduğu için korsan kullanıyor. Adam oyuna 20 TL vermem deyip gidiyor bu parayla sigara alıyor, eee hani senin paran yoktu? Neredeyse her 2 günde bir sigara paketi alan adamlar oyuna gelince param yok diyor, bu saçmalıktan başka bir şey değil. Hayır hadi sigara, ekmek ve su gibi hayati önem taşıyan bir şey olsa yeminle sesimi çıkarmam. Sigara sadece bir örnekti, daha çokça çeşitlenebilir bu konu. Mesela oyuna param yok diyor gidiyor malum kahveciden 15 - 20 liraya isimini dahi söyleyemediği kahveyi alıyor.

Adamın oyun alacak parası yok, biri çıkıyor diyor ki, “korsana destek yok” oyun alacak param yok diyor, adam da “Ücretsiz oyunları oyna onlar da eğlenceli, paran yoksa oynama” diyor. Adam istediği gibi, istediği oyunu oynar.
Bu doğru olsa bile korsan bir oyunun linkini bu forumda alamaz, yasak çünkü. Farklı bir forumdan alsın önerisini veya kendisi bulup indirsin.

Adamlar 14 yıllık Call Of Duty oyunlarını bile 30TL'den aşağı nadir satıyor.
Dark Souls 2 önceden 15TL olurken indirimde artık 30TL oluyor.(Bunların sebebi dolar olabilir.)
İsteyen orijinal isteyen korsan oynar, mesela ben korsan kullanıyorum her oyuna 40-50TL veremiyorum ama hep korsan kullanmıyorum.(Zaten açtığım konulardan görürsünüz.)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı