Forumdaki troll tipler ve konularda sohbet edilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cezaların yumuşaması olduğunu sanmıyorum, aksine 1.5 aydır falan ceza almıyorum. Ben bunun sebebinin, moderatörlerin konularda çok gezmemesi ve pandemi olduğunu düşünüyorum. Herkes eve kapandı, o yüzden çoluk çocuk foruma doluştu. Bir yandan faydalı üyeler de geldi, onlara lafım yok ama çoğu toksik kitle.

Yani arkadaşlar, yapabilecek bir şey yok. Rapora ve göz ardı etmeye devam 👍

10.000 mesaj barajını aşan üyelere nedenini belirterek mesaj silme yetkisi verilebilir bence.
Hadi sen 10.000 mesaj olsan neyse, bizim adımıza neden böyle bir şey gelmesini istedin merak ettim. :D

Hadi sen 10.000 mesaj olsan neyse, bizim adımıza neden böyle bir şey gelmesini istedin merak ettim. :D
Kurallara iyice aşina olur insan kuralları bildiğiniz için adaletli olursunuz olmazsanız ise yetkiniz alınır. Yani dediklerimin geliştirilir ise gereksiz insanların azalacağını düşünüyorum. Sizlerin de çoğu zaman aktif olduğunu da düşünürsek dediğimin mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Gece aktif olan bir moderatör alınsa? 7/24 kullanılabilir bir forum değil mi sonuçta burası? Neden geceden kalan konular sabaha yığılsın ki? Gece aktif olabilecek bir moderatör alınsın, olay kapansın.
Sizin uykunuza lafım yok yoksa. :D
Gece çalışacak birinin gündüz, en azından sabah erken önemli işleri olmaması lazım. Dolayısıyla zor bir durum bu. Kabul edecek ve daha da önemlisi bunu sürdürebilecek birini bulmak kolay değildir diye tahmin ediyorum. Kendini zorlayacak olsa, uykulu uykulu onaylayacağı konulardan da hayır gelmez herhalde. 😀

Düşünürken bunlar kolay görünüyor da iş uygulamaya geldiği zaman sıkıntılar başlıyor.

Kaldı ki gece açılan konu sayısı düşük olmakla birlikte, aktif üye sayısı da oldukça düşük. Cevap gelmesini beklediğim bir konuyu, doğru düzgün aktif üye yokken açmayı zaten tercih etmezdim ben.

Gördüğümü de uyarıyorum, terslerse de reportluyorum.
Onu yapmak da sökmüyor hocam, adam aynen devam ederken uyarmayın raporlayın diye ben ban yiyorum.
Bence gönüllülük esasında bazı kişilere ek yetki verilmesi lazım. Mesela @Yener K. forumda herkesin sonuna kadar saygı duyduğu çok değerli bir abimiz, o da tamam derse verilsin ona normal moderatörlük. Forumda dolandığı sıralarda boş olursa 2-3 rapora da o bakar veya bazı konulardaki bariz kural ihlaline direkt ceza keser.
Forumdaki çocuk ve bilgisiz kitle o kadar arttı ki bırakın 18 moderatörü 180 moderatör olsa yine gözden kaçanlar olacaktır, o yüzden bence saatli vardiyalı süper moderatörlerin yanında dediğim gibi genel bir vardiyası olmayan gönüllüler de olabilir.
Moderatör kalitesi çok ayrı konu, sırf kendisiyle anlaşmazlığa düştüğüm için ban atanlar oldu, bu moderasyon ekibi hesabı da o tip kişilerin ekmeğine yağ sürdü. Şu anki kadroda böyle biri var mı yok mu o konuda hiçbir şey demeyeceğim, kimseyi de doğrudan suçlamıyorum, şu anda öyle biri olduğunu da ima etmiyorum. Ancak moderasyonu da denetleyen daha üst bir moderasyon bence gerekli veya özel mesaj yoluyla hakkında böyle bir şikayet olan moderatörün ismi alınıp ciddi bir incelemeden geçirilmesi ve gerektiği durumda ona iyi bir tatil verilmesi gibi bir yöntemle öyle hareketlerde bulunması bir nebze engellenebilir.

Onu yapmak da sökmüyor hocam, adam aynen devam ederken uyarmayın raporlayın diye ben ban yiyorum.
Bence gönüllülük esasında bazı kişilere ek yetki verilmesi lazım. Mesela @Yener K. forumda herkesin sonuna kadar saygı duyduğu çok değerli bir abimiz, o da tamam derse verilsin ona normal moderatörlük. Forumda dolandığı sıralarda boş olursa 2-3 rapora da o bakar veya bazı konulardaki bariz kural ihlaline direkt ceza keser.
Forumdaki çocuk ve bilgisiz kitle o kadar arttı ki bırakın 18 moderatörü 180 moderatör olsa yine gözden kaçanlar olacaktır, o yüzden bence saatli vardiyalı süper moderatörlerin yanında dediğim gibi genel bir vardiyası olmayan gönüllüler de olabilir.
Moderatör kalitesi çok ayrı konu, sırf kendisiyle anlaşmazlığa düştüğüm için ban atanlar oldu, bu moderasyon ekibi hesabı da o tip kişilerin ekmeğine yağ sürdü. Şu anki kadroda böyle biri var mı yok mu o konuda hiçbir şey demeyeceğim, kimseyi de doğrudan suçlamıyorum, şu anda öyle biri olduğunu da ima etmiyorum. Ancak moderasyonu da denetleyen daha üst bir moderasyon bence gerekli veya özel mesaj yoluyla hakkında böyle bir şikayet olan moderatörün ismi alınıp ciddi bir incelemeden geçirilmesi ve gerektiği durumda ona iyi bir tatil verilmesi gibi bir yöntemle öyle hareketlerde bulunması bir nebze engellenebilir.

Yapacak bir şey yok hocam. Dediğiniz şey de olur gibi değil yani, yapacaklarını sanmıyorum. Moderatörler aktifliğini arttırsa belki düzelebilir. Kalitesine yorum yapmak istemiyorum, her moderatör aynı değil. Moderatörleri de Ali Güngör veya Recep Baltaş denetlese ya da Baş Moderatör denetlese (Ki Baş Moderatör diye bir şey var mı bilmiyorum.) Fena olmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı