Onu yapmak da sökmüyor hocam, adam aynen devam ederken uyarmayın raporlayın diye ben ban yiyorum.
Bence gönüllülük esasında bazı kişilere ek yetki verilmesi lazım. Mesela
@Yener K. forumda herkesin sonuna kadar saygı duyduğu çok değerli bir abimiz, o da tamam derse verilsin ona normal moderatörlük. Forumda dolandığı sıralarda boş olursa 2-3 rapora da o bakar veya bazı konulardaki bariz kural ihlaline direkt ceza keser.
Forumdaki çocuk ve bilgisiz kitle o kadar arttı ki bırakın 18 moderatörü 180 moderatör olsa yine gözden kaçanlar olacaktır, o yüzden bence saatli vardiyalı süper moderatörlerin yanında dediğim gibi genel bir vardiyası olmayan gönüllüler de olabilir.
Moderatör kalitesi çok ayrı konu, sırf kendisiyle anlaşmazlığa düştüğüm için ban atanlar oldu, bu moderasyon ekibi hesabı da o tip kişilerin ekmeğine yağ sürdü. Şu anki kadroda böyle biri var mı yok mu o konuda hiçbir şey demeyeceğim, kimseyi de doğrudan suçlamıyorum, şu anda öyle biri olduğunu da ima etmiyorum. Ancak moderasyonu da denetleyen daha üst bir moderasyon bence gerekli veya özel mesaj yoluyla hakkında böyle bir şikayet olan moderatörün ismi alınıp ciddi bir incelemeden geçirilmesi ve gerektiği durumda ona iyi bir tatil verilmesi gibi bir yöntemle öyle hareketlerde bulunması bir nebze engellenebilir.