Forumdaki troll tipler ve konularda sohbet edilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maalesef söylediğiniz gibi değil. Modlar yoğun şekilde çalışıyor maalesef. Keşke söylediğiniz gibi ilgisiz olsaydılar ve raporlara bakmasaydılar. Burası daha güzel bir yer olabilirdi o zaman.

Ayrı olarak Technopat'ın da maddi bir sınırı var, moderatörler bedavaya çalışmıyor. Bu bağlamda alınacak her moderatör, ek bir gelir kaybı demek. Bunun bir şekilde dengesi korunuyor. Bu yüzden üyelerin ''Yeni moderatör alınsın o zaman.'' istekleri çok sığ bir istek olarak kalıyor. Yönetim zaten başta dengenin korunmasını sağlayarak ilgili moderatör alımlarını yapıyor. Çoğu üyenin zannettiği gibi gönüllülük esasına dayalı hiçbir şey yok, yoktu.

Gece saatleri özelinde de dediğiniz gibi yoğunluk yok. Sırf o saat için de maddi yük altına girmeye de hiç gerek yoktur diye düşünüyorum yönetim tarafından. Çok güzel bir noktaya da değinmişsiniz, gece saatlerinde yeterince aktiflik olmaması ve konulara cevap verilmeyeceği hakkında. Zaten sorusuna cevap almak isteyen öğle saatlerinde yahut aktifliğin yüksek olduğu saatlerde konusunu açar, sorusunu sorar.

Her önüne gelene her yetkiyi vermek ve bunun denetimini sağlamak da çok zor. Gönüllülük esası olduğu için adam günlerce konu onaylamıyor, rapor bakmıyordu. Bir şey de diyemiyorsun. Şu anda gönüllü bir moderatör olmaması lazım, sıcak da bakılmıyor olmalı.

Ciddi konulara bile gülme emojisi falan kullanan insanlar var, ben ilk bu forumu kullanmaya başladığımda (2017 yılında sanırsam) 9. sınıfa gidiyordum. 10. sınıfta hesabın şifresini unuttum ve bu seneye kadar da hesap açmadım.

Şu an yeni açtığım hesabımı kullanıyorum.
İlk başta yaptığım hatalara dikkat etmeye çalışıyorum, yine de yazım konusunda ceza alıyorum. O benim yanlışım, diyecek bir şey yok.
Ama şu anki foruma yeni katılan üyeler gerçekten trollük yapıyorlar.
Ya da direkt hiç araştırmadan foruma soruyorlar.

Mesela Gaming laptop önerisi istiyor birisi orada arkadaşlar, bazen ben de cevap veriyorum.
Ama yine de bu konu açılmasına rağmen forumda yazılanları okumaktan aciz insanlar gidip yine aynı konuyu açıyor.
Yine Abra vb. sorunlu modeli önerir misiniz diyorlar.

Üstelik bu yetmiyormuş gibi bir de bunları öneren insanlar çıkıyor.
Ben kullandım, bir şey olmadı, arkadaş da kullanabilir. Cümle bu.
Tamam sen kullanırken arıza çıkmıyor olabilir de arkadaşta çıkmayacağının garantisi var mı da öneriyorsun?
Adamı yakmaya çalışıyorsun, bütçe az olsa almanızı önermem.
Abra'nın ısınma sorunu var aynı şekilde. TUF kronik sorunlu. Excalibur da sorunlu. HP Pavilion da sorunlu.
Arkadaşlar bunlar dile getirilmesine rağmen hala aynı hatayı yapmayın lütfen.

Monster'ın.
Malzeme kalitesi falan da diğer laptoplarla yarışacak şekilde değil zaten.
Dandik mal kullanıp Çin üzerinden ithal getirtip üstüne etiketi basıyorlar.
Ayrıca laptopun özelliklerini de kısıyorlar, ucuz olarak sürmek için.

Çok haklısınız hocam. Forumun eski halini bilmiyorum ama emin olduğum veya kullandığım bir ürünü önerirken bilgili olduğunu bildiklerimi etiketliyorum belki yenisi çıkmıştır falan diye.

Çok haklısınız hocam. Forumun eski halini bilmiyorum ama emin olduğum veya kullandığım bir ürünü önerirken bilgili olduğunu bildiklerimi etiketliyorum belki yenisi çıkmıştır falan diye.

Forum eskiden çok daha iyiydi, yani insanlar konuyu biliyorsa yorum atarlardı, bilmiyorlarsa boşuna laf kalabalığı yapmazlardı. He, o yüzden bazı konularıma cevap gelmedi. Orası ayrı

Forumun eski hali olasaydı gerici, trol ve argüman üretmekten kıt olan arkadaşlar 3-6 ay arası forumdan uzaklaştırılırdı.

Ardından yeni hesap açmak istediği için oradan gelen ceza ile 6-12 ay buhar olurdu.

Ha ben bu kıt arkadaşların içine dahil oluyorum. Orası ayrı konu. Foruma 10-15dk uğrayıp etiketlere cevap vermek yeterli olacaktır. Bügün açılan 1-2 konu bunu ağır şekilde kanıtlıyor.

Mini etek giydi diye tecavüzün haklı olduğunu düşünen var. Bu adamın cezası 1 yıl olmalı...

Buraya her gelen üyeden sizler gibi öneriler yapmasını rehberler hazırlamasını çözüm üretmesini bekleyemezsiniz. Kimisi sohbet edip arkadaş bulmaya gelmiştir, kimisi öneri almaya gelmiştir, kimisi de buraya sıfır bilgiyle girip öneri yapabilmek için bir şeyler öğrenmeye gelmiştir.

Konunuzu sabote ediyorsa ayrı konu fakat isteyen istediği gibi farklı konularda goygoy yapar, sohbet eder, eğlenir, tartışır, fikirlerini dile getirir. Ne yani burayı sadece herhangi bir teknoloji alanında bilgisi olanlara mı açık yapalım sadece?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…