Forumdaki troll tipler ve konularda sohbet edilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aktif moderatör alımları yapılmalı. Moderasyondan kimseyi suçlamıyorum, şu anki kadroda görevini hak etmeyen birisi yok ancak aktif olmayanlar var. Neden daha aktif insanlar moderatör olmuyor mesela? Aktif bir moderatör olsa bu kadar elini kolunu sallayamazlar. Rapor atıyorum 1 saat sonra cezalandırılıyor neredeyse.
Eh, hak etmeyenler yok değil. Yeni gördüm mesajı. Cidden geç dönülüyor. Adam konuya "anan nasıl" yazdı resmen. Şimdi 1 yıllık ceza yemek istemediğim için, raporladım 10-15 dakika sonra kaldırıldı mesaj.
 
Technopat'ta virgülü yanlış kullandığı için yasaklanılan zamanları özlüyorum. Bu kurallara uyabilecek bilgili ve düzgün insanlar geliyordu. Troll olan adam zaten virgüle cezayı aldığı an bir daha buraya adım atmıyordu. Ne zaman ki Technopat kuralları gevşetti, o zaman Technopat bozuldu.
 
Bu yetkileri sadece bu yetkiyi suistimal etmeyeceğine güvendiğin kişilere vereceksin. "Onda niye var, ben de isterem" diye zırlayanlar yüzünden ele düşürmeyeceksin en başından. Sonrası malum. Kazanılmış hakkı da yok sayıyorlar, yeter ki baş ağrımasın.
Pireye sinirlenip yorgan yakmak deniyordu sanırım buna. 🙃 Aklıma başka bir şey gelmedi.
Moderatörlük de öyledir. Fikri bozuk bir insan her yetkiyi suistimal eder. Bu yetkileri sadece bu yetkiyi suistimal etmeyeceğine güvendiğin kişilere vereceksin.
Halihazırda üyelerin uyması gereken kuralları ve yönetimce sıkça ikaz edilen noktaları, kendi yetkilerine güvenerek genişleten ve bu doğrultuda gevşetmekten hiç geri kalmayan moderasyon üyeleri var. Çok da bir beklentiniz olmasın o ve ona benzer konularda.
 
Bir örnek vereyim,

Konu başlığı nedir?
Mesajdaki içerik nedir?
Başlık ile içeriğin alakası nedir?

Ben daha önce bir konu açmıştım ve başlığa müdahale edilmişti, "konuyu yansıtmıyor" denilerek. yaptıları müdahale cümlenin anlamını değiştirdiği için itirazım uzaklaştırma ile sonuçlanmıştı.

Mesajda anlatılan anlamlı bir içerik değil. Zaten bir kişi etiketlenerek konu sohbet için açılmış.
Forumlarda açılan konular moderasyon ekibinin onayından geçiyor diye biliyorduk. Buna onay nasıl veriliyor?
Çok ilginç bir örnek. Konu başlığı, içerik ve yorumlar birbirini hiç tutmuyor. Moderatörlerimiz gene gıcır gıcır.
 
Technopat'ta virgülü yanlış kullandığı için yasaklanılan zamanları özlüyorum.
1616105695301.png

Var öyle yasaklayanlar yine. :)
 
Moderatör sayısı az değil aslında, aktiflikleri düşük. 18 yetkili var, çok rahat kontrol edilebilmesi gerektiğini düşünüyorum 18 kişiyle. Tabii ki işleri güçleri var, sonuçta hepsinin tek işi Technopat'ta bulunmak değil ama bu kadar esnek olmamalı.


İnşallah hocam maşallah.
Normal Moderatörlerin denetim saati yok diye biliyorum, belki o getirebilir.
 
Bazıları var mesela senin tecrübenle sabit bir şeyin illaki tersini söyleyecek. Konuyu biliyor ya okumuş internetten. Senin söylediğin şey doğru olamaz. "Sen kullandın ama şurada böyle yazıyor" diyenler göz ardı listeme girmeye hak kazanıyor.

Üzücü bir durum. Yerinde olmak istemezdim. Bazı konuları unutmamak, içinde yer etmiş olması....
 
Normal Moderatörlerin denetim saati yok diye biliyorum, belki o getirebilir.

Günlük sürekli saat aralıkları yok ama o gün o saati doldurmalılar. Örneğin diyelim ki Süper Moderatör 4 saat çalışacaksa mesela 12-16 arası modluğunu yapar. Ama moderatör ise o gün içinde toplam 4 saat giriş yapmak zorundadır. Aralarındaki fark bu yalnızca. (Eski konuları incelediğimde bu dediklerim aklımda canlanmıştı.)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı