Forumdaki troll tipler ve konularda sohbet edilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben buraya siyah forumdan geldim ama buranın kuralları olsun, mesajların mantıklılığı olsun çok daha iyi. Burada troll yapma gibi bir amacım yok. Ama şunu söylemeliyim, buradan siyah foruma geçen bazı arkadaşlar orada sürekli troll konu açıyorlardı :) Büyük ihtimalle burada trollden banlanıp oraya geçiyorlardı.
Siyah forumda çok troll var ama oranın sohbet ortamını da seviyorum.
 
Amerikan mandası konusunda bir kişi dedi ki ortaokul tarih bilgisi olana laf anlatılmaz.
Hala lafımın arkasındayım. Bir konuda bilgin yoksa o konuda konuşmazsın. O arkadaş çok kesin ve çok biliyormuş gibi konuşuyordu. Ben de öyle dedim. Objektif bakın, o arkadaşa laf anlatılır mı? Hayır. Ben de o konuda siz veya diğer arkadaşlara kıyasla daha az bilgim olduğu için o konuda konuşmamayı seçtim. Bu arkadaşın sorduğu soru normal bir soru olsaydı 2-3 cevapta, evet haklısınız derdi. Fakat yine de kendi bildiğini "bilmeden" savunmaya devam etti.
Ama kendisi 10 yaşındaki çocuğun masumca çamurdan mı geldik sorusuna o masal kitabı dedi.
Evet, dedim. Fakat yaşını bilmiyordum. Karşımdaki kişinin argümanlarına bakarım; yaşına değil. İster 8 yaşında olsun ister 60 yaşında olsun. Benim argümanlarımı çürütebilecek argüman sunuyorsa ona bakarım. O arkadaşın 10 yaşında olduğunu bilmiyordum dediğim gibi. Sert olduysa özür dilerim.
Hem saygısız hem de işine gelenle uğraşıyor. Dini inancı umurumda değil.
İşine gelenle uğraşıyor iftiradan öteye gidemez. Konu ilgimi çektiyse konuya girerim ve konuşurum. Ilımlı da yaklaşsam, sert de yaklaşsam her koşulda "Militan, din düşmanı, yobaz, vb." damgalar yiyorum. Bu yüzden son bir kaç seferdir üslubuma çok dikkat etmiyorum. Ayrıca bu saygısızlık değil. Size göre de X dini masal olabilir bunu ifade edebilirsiniz. Veya benim dini görüşüm masal olabilir bunu ifade edebilirsiniz. Bu saygısızlık değildir. "Masal: Halkın ortak yaratısı olarak ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa aktarılan, cin, peri, dev gibi olağanüstü kişileri de olan, olağanüstü olaylara yer veren, genellikle bir tekerlemeyle ya da bir varmış, bir yokmuş gibi bir sözle başlayan bir tür halk öyküsü." anlamına gelmektedir. Benim buna masal dememle, uydurma demem arasında ne fark var? Kendi görüşünüze gelen her eleştiriyi "hakaret, saygısızlık" olarak almanız üzücü. Neyse, konuyu dağıtmayalım.
 
Bence en büyük sorun yanlış bilgilendirme. Geçen 3060'lı sistem arayan birisini kendi kullandığı 1660S sistemi alması için ikna etmeye çalışan bir üye vardı. Raporlamama rağmen silinmemişti. 3100'ün 10400F'ten daha iyi olduğunu savunanları da gördü bu gözler... Yazım ve noktalama kurallarına uymayan mesajı da geçtim düzgünce konu açılıyor birisi gidip sanki askerlik arkadaşına yazar gibi saçma sapan hitaplarla saçma sapan öneriler yapıyor. Çözümü nedir bilmiyorum ama rahatsız edici.
 
@BerkayZ87
Hocam beni mi kastettiniz?
Ekran Görüntüsü (33).png
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı