Forumdan Ayrılıyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Isınma sorunu yaşayanların %90'ının kasaları çöp olup karta çamur atıyorlar. AMD 70, Nvidia 60 derece çalışınca sanki bir şey değişecekmiş gibi konuşuyorlar aynı kartı 10 yıl kullanacaklar ya alt tarafı 3-5 yıl sonra çöpe atacaksın çünkü oyunların çoğunu en düşük ayarda kasarak oynatacak.

Bırakın kazıklansınlar.

Arkadaşlar bazı tartışmalar vardır ki; uzatmanın, zarardan başka bir getirisi olmaz. Konuyu tam incelemedim, kim haklı kim haksızdır bilmiyorum ancak bir ürünü satın alırken "Fiyat" unsuru çok büyük önem arz eder. X model daha iyi olabilir ancak daha pahalı olduğu müddetçe bir avantaj sayılmaz bu. Tüketici en düşük bütçe ile en yüksek faydayı elde etmek ister her zaman.

Buna ek olarak bu kadar kolay pes eden, bu kadar çabuk vazgeçen pek az kişi gördüm hayatımda. Sanal mecralarda 2 kartın birbirine karşı üstünlüğü konusunda anlaşamadığın birisi yüzünden Technopat gibi bilgi deposu bir topluluktan neden ayrılıyorsun ki?

Bu yalnızca Technopat ile sınırlı değil, bilgili insanların bulunduğu topluluklara dahil olmanın çabası içerisinde olun, ayrılmanın değil. Bir alanda uzmanlaşmak istiyorsanız o alan ile alakalı forumlara üye olun aktif olarak bilgi paylaşımında bulunun.

İş hayatına atılacaksın yarın bir gün. İlk anlaşmazlıkta işi mi bırakacaksın :) Hayat bir mücadeledir, insan bazı şeyleri yaşadıkça tecrübe kazanır; bu tecrübelerin kimi kolay - kimi acı yoldan edinilir.
Sevin ki çok basit yoldan bir tecrübe edindin, bundan sonra "Karşıdakinin fikri çivi ile sabitlenmiş" ise; aksini ispatlamak için çaba göstermezsin :)

Ben hayatımda boyunca ne CPU ne GPU anlamında, AMD'den hiçbir zaman ayrılmadım.
Technopatlar vazgeçmez, Bence de kalmalı, kalıp fikrini savunmalı, hatası varsa görmeli doğru olanı söküp çıkarmalı. Güçlü beyinler ender bulunur gitmesin, kararına saygı duymayalım :)

Oda bir şey mi ben yüz yüze yaşadım bunu ve daha görüşmüyorum arkadaşla. 5000 TL bütçeyle monitör dahil sistem alacaktık nvidia ve intel takıntısı yüzünden amd sistemden daha düşük seviyede sistem dizdi. Defalarca anlatmama rağmen "Amd ısınır, yumurta kırarsın 1 ay sonra" dedi.

Sonuç olarak amd alındı ve o 1 ay 12 ay oldu hala yumurta kıramadım. 😂 Bu sebepten ötürü forumu bırakmayın derim.

Meydanı bilgisizlere bırakmak, bilgisizliğin artmasından başka bir işe yarar mı?

Isınma sorunu yaşayanların %90'ının kasaları çöp olup karta çamur atıyorlar. AMD 70, Nvidia 60 derece çalışınca sanki bir şey değişecekmiş gibi konuşuyorlar aynı kartı 10 yıl kullanacaklar ya alt tarafı 3-5 yıl sonra çöpe atacaksın çünkü oyunların çoğunu en düşük ayarda kasarak oynatacak.

Bırakın kazıklansınlar.
Eskiden yükte 60-70 derece civarında kullandığım kartım şimdi 80-90 derecenin altına inmiyor benim gibi birçok arkadaşta sorun var.Ben aynı kasayı kullanıyorum eskiden stabil olan ekran kartım ne olduda şimdi bu kadar yüksek derecelerde çalışıyo? (Ayrıca yukarda belirttim ilk ekran kartım Gpu arızası yüzünden değişti.Şimdide ısınma sounu yaşıyorum.) Sizde problem olmayabilir ama bende var.Benim günahım ne ben çamur mu atıyorum?Sadece olanı söylüyorum bilmeden yargılamayın lütfen.Bazıları ürün konusunda şansız olabiliyor.Mağduriyetimi gideremeyen satıcı ve servis yüzünden eleştiriyorum.Ben eleştirimde haksızmıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü biri 80 Watt diğeri 250 Watt enerji çekiyor.
O kadar enerji farkı cidden varsa 3-5 fps için alınmaz. Elektrik faturasına eklenen para ile bir üst model Nvidia kart alınabilir. Kağıt üstünde ekonomik durduğuna bakmayın. Bunun haricinde Nvidia kart daha az yıprandığı için daha uzun süre çalışabilir.

Isınma sorunu yaşayanların %90'ının kasaları çöp olup karta çamur atıyorlar.
Kartları bilmiyorum ama üstteki arkadaşın dediği gibi 250 Watta karşılık 80 Watt ise AMD ısınıyordur. Enerji ısıya dönüşüyor sonuçta. Çok sorunlu bir kasa kullanmıyorsa o kadar fark etmez. Isınıyorsa sıvı soğutma kullan demek gibi bir şey bu :D

İnternetten gördüğüme göre rx 570'in güç tüketimi yük altında 225 Watt'a kadar çıktığını yazıyor, kağıt üstünde 125 olsada.

@Northlanx Doğru söylediğine eminim çünkü enerji tüketiminden belli bu kartın.

@Caner''Maestro''Uncu Tartıştığın adam gayet haklı.

Kağıt üstünde daha fazla performans daha ucuza gözükse de o elektrik faturasından dolayı daha pahalıya geliyor. 2012-2013 Yıllarında bu forumda Amd sistem'in enerji tüketiminden oluşan elektrik faturası farkını Intel sistem ile kıyaslamışlardı ve intel sistem daha ucuz çıkmıştı. Konu olarak değil konu altı olarak olabilir, net hatırlıyorum.

Recep Bey ayrılmaması için iletişime geçti sanırsam :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı