Forumdan Ayrılıyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnternetten gördüğüme göre rx 570'in güç tüketimi yük altında 225 Watt'a kadar çıktığını yazıyor, kağıt üstünde 125 olsada.

225 Watt mı? Güldürmeyin beni. Power limiti sonuna kadar dayayıp ETS 2 menüde en fazla 175 görmüştüm o da FPS 1000 civarlarında iken. Undervolt yaptıktan sonra 150'lerden 125'lere kadar düşürdüm. İstediğin kadar inanmayabilirsin. Bu elektrik tüketimi tamamen bir bahane bence.

Undervolt yaparsan tüketim düşer tabii ki de. İnternetteki birkaç testi kurcala. 200 Watt'ı bulduğunu göreceksin. 80 Watt nere 250 Watt nere?

RX 570 kullanıcısı olarak en fazla 120 W gördüm. 250 W diyenin kart hakkında bilgisi sıfır.

RX 570 kullanıcısı olarak en fazla 120 W gördüm. 250 W diyenin kart hakkında bilgisi sıfır.

Ya başka kart kullanıp değerleri şişiriyorlar ya da ağır oranda sallıyorlar hangisi kararsız kaldım.

FPS olarak grafiği yüksek oyunlarda yüksek ayarlarda iki kartı karşılaştırırlarken 225 Watt çekmesi gayet normal. Undervolt yaptığında GTX 1650 ile yapılan karşılaştırmalarda fps farkı kaç olabilir? Ben bu konuyu görünce baktım ekran kartlarına. En yüksek değerinde zaten 7 FPS fark var. O enerji kısarsan geriye bile düşer. Ayrıca elektrik faturasını ciddi anlamda etkiliyor.

Ben 2013 yılından beri donanımları takip etmiyorum. Konuyu okuduğumda kimsenin sorgulamadığını ve direk kendi başına gelen şeylerden yola çıkarak haklısın dediğini gördüm. Bu testleri gerçekleştiren adamların çektiği elektrik ve donanım sitelerinde çektiği elektrik 225 olarak belirtilmiş. 120 Watt çektiği zaman yapılan testlerde 7 FPS fark olabilir mi? Hadi oldu diyelim biri 75 Watt çekiyor, diğeri 120, 175'i gördüm diyorsunuz. 2 Katından daha fazla elektrik çekiyor. Elektrik faturasına yansıyan farkla gider bir üst model Nvidia alırsın aynı paraya gelir.

Yanlış anlamayın beyler size ya da ekran kartlarınıza bir şey demiyorum. Ama ısınıyor diyen gayet haklı çektiği enerji ısıya dönüşür. Soğuması için 7 fan takman mı lazım illa Ayrıca daha performanslı falan da değil, elektrik tüketimini düşürürseniz o 7 FPS farkını alamazsınız.

Açık ara yine boş yapılmış. Bende RX 570 kullanıyorum. Bende 80 derece alıyordum, undervolt yaptım ve 70 dereceyi 1 derece bile geçmiyor. Gereğinden fazla güç harcadığı doğru, ama bunun çözümü elinin altında, çözümü undervolt. Performanstan 1 FPS bile kayıp almadım diyebilirim. Yerinde düzgün bir şekilde yaparsan undervoltu hiçbir şey de olmaz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…