Forza 4/5, Need for Speed gibi yarış oyunlari GPU mu, CPU ağırlıklı mı?

CihanK23

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, yarış oyunlarında örneğin Asphalt 9 ortalama FPS, GPU ve CPU kullanimi neler olmalı? GPU mu CPU mu ağırlıklı oyunlar bunlar?

%40 Central Process Unit %60 Graphics Processing Unit diyebilirim. (Kısaltmasını yazdığım için ceza yedim.)

Son düzenleme:
Asphalt 9 normalde mobil bir oyun olduğu için masaüstünde 60 FPS kısıtlaması olabilir, emin değilim. Öyleyse ekran kartı kullanımı sistemden sisteme değişir. Forza Horizon 4 ve 5'te ekran kartı kullanımı minimum %97 olmalıdır. İşlemci kullanımının pek bir önemi yok. İster 20 olsun, ister 80. Ekran kartını beslesin yeterli.

Sisteminiz nedir?

Asphalt 9 normalde mobil bir oyun olduğu için masaüstünde 60 FPS kısıtlaması olabilir, emin değilim. Öyleyse ekran kartı kullanımı sistemden sisteme değişir. Forza Horizon 4 ve 5'te ekran kartı kullanımı minimum %97 olmalıdır. İşlemci kullanımının pek bir önemi yok. İster 20 olsun, ister 80. ekran kartını beslesin yeterli.

Sisteminiz nedir?

i5 12500h, RTX 3060 16 GB tek kanal DDR4 RAM Acer Nitro 5

GPU kullanımının 99 olması gayet iyidir herhangi bir darboğaz vs yok demek.

Şu an Asphalt 9 cok az yer kapliyor diye onu indirmeye koydum da test edecektim. Herhalde cok bir şey yok oyunda 6 GB falan. Onda ekran kartini 99 kullanir mi bilmem. Asphalt'i oynayan da cok kalmamis herhalde zaten.
A

Asphalt 9 normalde mobil bir oyun olduğu için masaüstünde 60 FPS kısıtlaması olabilir, emin değilim. Öyleyse ekran kartı kullanımı sistemden sisteme değişir. Forza Horizon 4 ve 5'te ekran kartı kullanımı minimum %97 olmalıdır. İşlemci kullanımının pek bir önemi yok. İster 20 olsun, ister 80. ekran kartını beslesin yeterli.

Sisteminiz nedir?

Aynen dediğin gibi FPS sınırı var o yüzden sanırım GPU'yu tam kullanamıyor oyun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı