Çözüldü Forza Horizon 4 aniden donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkant00

Hectopat
Katılım
4 Şubat 2021
Mesajlar
144
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyunu önceden donmadan kasmadan orta ayarlarda rahat oynatıyordu fakat bu aralar indirip oynamak istedim ve aynı ayarlar ile sürerken anlık donmalar yaşıyorum. Bunu çözmek için herhangi bir şey var mıdır acaba? Gerçekten can sıkıyor.

image.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM'in düşük. %90 civarına çıktığını da belirtmişsin zaten. Bir 8 GB RAM al yanına.

Tamamdır o zaman artık 8 GB devri bitti :D alırım bir ara teşekkür ederim hocam.

GTX 1050 Ti ile medium çok rahat oynanır lakin düz GTX 1050 VRAM konusunda sıkıntı yaratabilir. %90 RAM kullanımı da etkiler tabii ki. Ama drop yemenizin en muhtemel sebebi RAM bence. Dediği gibi 8 GB daha eklerseniz çok rahat oynarsınız, yine VRAM kaynaklı arada bir takılmalar olabilir ama rahatsız etmez.

2 GB VRAM değil bende ki 3 GB VRAM GTX 1050. ama dediğiniz gibi RAM'dan kaynaklı yüksek ihtimalle.

Oyun içindeyken islemci ve ekran kartı sıcaklığını kontrol et. Memtest86 ile RAM testi yap.

Memtest86 için USB bellek lazımmış fakat bende USB bellek yok ondan dolayı yapamıyorum başka önerebileceğiniz var mı acaba?

Bu arada donmanın sebebi internetimden kaynaklıymış internetimi kapatıp oynadım 0 donma 0 kasma oldu aşırı rahat oynattı.
Hocam anlık donmalar VRAM ve RAM kaynaklıdır, RX 6400 ile yüksek grafikte aynı durumu yaşıyordum. Şuan 8 GB ekran kartı var sorun düzeldi. Ekran kartını geçtim RAM miktarınız oyunu düzgün oynatacak düzeyde değil maalesef, 12 GB olsa biraz rahatlatırdı ama 8 GB RAM ile droplar kaçınılmaz olabilir. Oyunu sabit 60 FPS oynamayı deneyin, işe yarar mı bilmiyorum fakat belki azaltabilir.
 
Hocam anlık donmalar VRAM ve RAM kaynaklıdır, RX 6400 ile yüksek grafikte aynı durumu yaşıyordum. Şu an 8 GB ekran kartı var sorun düzeldi. Ekran kartını geçtim RAM miktarınız oyunu düzgün oynatacak düzeyde değil maalesef, 12 GB olsa biraz rahatlatırdı ama 8 GB RAM ile droplar kaçınılmaz olabilir.

VRAM'i kararında kullanıyor fakat RAM tam ucunda kullanıyor %90 civarında kullanımı oluyor oyunda iken.

Laptop için normal. Laptopun tüm özelliklerini yazar mısın?

GTX 1050 3GB VRAM, i5 9300H, 8 GB RAM.
 
VRAM'i kararında kullanıyor fakat RAM tam ucunda kullanıyor %90 civarında kullanımı oluyor oyunda iken.
GTX 1050 Ti ile medium çok rahat oynanır lakin düz GTX 1050 VRAM konusunda sıkıntı yaratabilir. %90 RAM kullanımı da etkiler tabi ki. Ama drop yemenizin en muhtemel sebebi RAM bence. Dediği gibi 8 GB daha eklerseniz çok rahat oynarsınız, yine VRAM kaynaklı arada bir takılmalar olabilir ama rahatsız etmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı