Çözüldü Forza Horizon 4 çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Atlasdew

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Konuya oncelıkle sıstemımı yazarak gırmek ıstıyorum.
  • Intel i5 3340.
  • 12 GB RAM.
  • GT 730 4 GB.
  • Anakart ASUS H61M-K

Oyunu orjınal aldıgımda da aynı sorunu yasadıgım için ıade ettım. Dün ise tekrar yuklemek ıstedım. Başlarda hiç problem yok intro geciyor devam diyorum konsol ekranında aniden çöküyor *durduruldu hatası alarak*

Olay görüntüleyicisinden rapor aldıgım da su hataları verıyor.
Kod:
Hatalı uygulama adı: ForzaHorizon4.exe, sürüm: 1.465.282.0, zaman damgası: 0x603fef5e.
Hatalı modül adı: nvwgf2umx.dll, sürüm: 23.21.13.9135, zaman damgası: 0x5ab588a2.
Özel durum kodu: 0xc0000005.
Hata uzaklığı 0x0000000000b1546d.
Hatalı işlem kimliği: 0x1c4c.
Uygulama başlangıç zamanı: 0x01d7a62a02102bb3.
Hatalı uygulama yolu: C:\GAME\ForzaHorizon4\ForzaHorizon4.exe
Hatalı modül yolu: C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_ref_pubwu.inf_amd64_708ec8f9a4d134c6\nvwgf2umx.dll
Rapor kimliği: A9F31716-98FE-41AE-B310-FA4C89485530
Hatalı paket tam adı:
Yazılımsal olarak hiçbir bilgim olmadıgı için sızden yardım ıstıyorum teşekkür ederim iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
DDU'nun bir işe yarayacağını sanmıyorum burada. Sorun evet, ekran kartı sürücüsü muhtemelen ama sorun sürücünün bozuk olması değil, eski olması. NVIDIA, GT 730 Fermi için güncelleme vermiyor uzun zamandır. Bu bağlamda sorunu çözebileceğinizi sanmıyorum. Aynı sürücüyü silip kurmak beyhude bir uğraş.
DDU'nun bir işe yarayacağını sanmıyorum burada. Sorun evet, ekran kartı sürücüsü muhtemelen ama sorun sürücünün bozuk olması değil, eski olması. NVIDIA, GT 730 Fermi için güncelleme vermiyor uzun zamandır. Bu bağlamda sorunu çözebileceğinizi sanmıyorum. Aynı sürücüyü silip kurmak beyhude bir uğraş.

Çözüm

Onu da düşündüm. Hatta verdiğim sürücü de o mimariye göre olan sürücü fakat denemekten zarar geleceğini sanmam hocam

Arkadaşın dediği uygulamayı kurmaya calısıyorum lakin Setup'u başlattıgımda ve kur dedıgımde hiçbir şey olmuyor ve ekran kartıma güncelleme gelmedıgını sımdı ogrendım sayenizde. Herhangi bir çözümü yok diyorsunuz. Yani ekran kartını degıstırmedıgım sürece?

Onu da düşündüm. Hatta verdiğim sürücü de o mimariye göre olan sürücü fakat denemekten zarar geleceğini sanmam hocam

Uygulama açıldı deneyeceğim herhangi bir gelişme olursa yazacagım. Tekrar teşekkür ederım

Son düzenleme:
Uygulama açıldı deneyeceğim herhangi bir gelişme olursa yazacagım. Tekrar teşekkür ederım

Oyun da açılırsa yazarsanız sevinirim. Recep hocamın da dediği gibi eski mimarili bir kart ama deneme amaçlı bu yöntemi yazdım. Yine de açılmazsa kart değişimi sorunu çözecektir kendisinin de dediği gibi.

Sürücüyü indirmeye calısıyorum lakin o da inmiyor. Şaka gibi

Sürücüleri kurdum RAM'ları 1600MHz'ye ayarladım ve sımdı gırecegım. Ayrıyeten bilgisayarda Driver Booster yuklu. Bır sakıncası olur mu?

Evet sakıncası var fakat şimdiye dek olan olmuş. Siz oyuna girmeyi deneyin, yine çalışmazsa ve yine log Olay Görüntüleyicisi'ne düşerse bilin ki sorunun kaynağı ekran kartı. Ayrıca yeni ekran kartı alacak olsanız da böyle devam edecek olsanız da yakın zamanda format atın. Driver Booster sıkıntılı bir yazılım.

Tamam teşekkür ederim yardımlarınız için.
Maalesef oyuna giriş sağlayamıyorum. Ekran kartımla veyahut diğer sistem parçalarıyla alakalı. Yine de yardımlarınız için teşekkür ederım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…