Forza Horizon 4 Düşük FPS Sorunu

Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarımcısı
Forza Horizon 4'ü 2 ay önce oynamaya çalıştığımda orta - yüksek ayar karışık bir halde 1080pde sorunsuz bir şekilde oynuyordum. 48FPS'e kilitlemiştim rahatlıkla oynayabiliyordum, arada bir düşük VRAM uyarısı geliyordu ancak oyunuma hiçbir etkisi yoktu. Şimdi arkadaşım satın aldı oyunu beraber girelim dedik uzun zamandır da oynamıyordum oyunu. Şu an aynı sistem ile 1080p Orta (yüksek ayar bile yok) ayarlarda 20FPS alıyorum. Birçok ayarı düşük yapıp birkaç ayarı orta yapsam bile FPS'im en fazla 30 oluyor.

Az önce 1080p Orta ayarlarda bir benchmark testine gireyim dedim sonuç şu şekilde:

Önceden aynı ayarlarda 48FPS sabit aldığım oyunda şu an nasıl 15FPS alabiliyorum aklım almıyor. Oyun içerisinde ekran kartım tam frekansında çalışıyor (1860Mhz - 3753Mhz) , ısısı ise 61 dereceyi geçmiyor. Biliyorum ekran kartım çok kötü ve eski bir kart, ancak bu kart 1080p Yüksek ayarlarda dahi 30FPS elde edebiliyor bu oyunda. Ki dediğim gibi daha önce aynı ayarlarda sıkıntısız oynuyordum.

Nvidia bizim kartın biletini mi kesti acaba diye düşündüm. Sürücüyü kaldırıp 2019'da çıkmış bir sürücüyü kurdum ancak sorun çözülmedi. Oyunda düşük ayarları da denedim, 1080p düşük ayarlarda denememe rağmen festival alanında FPS'im 20'ye düşüyordu. Sizce sorun nedir?

Nvidia ve oyun ayarlarını atar mısınız?

Güncelleme falan gelmiş olabilir oyuna. Ve ekran kartı çok düşük yeni kart alın derim en azından GTX 1060 6 GB olmalı.
Bende mx 150 ekran kartı var oyunu derslerimi etkilediğinden dolayı sildim. Silmeden önce oynayışım benimde 30 fps falan civarıydı yani bana yetiyordu. Deluxe edition almıştım birde umarım hala kaldırır şuan yükleniyor az kaldı. Yarın yüklendiğinde bende bir sorun olup olmadığını yazıp bilgilendiririm.

Senin kart modelinle 10 gün önce yapılmış şu benchmarkı buldum, istersen aynı ayarlarla bir benchmark yapEki Görüntüle 591135

Buyur dostum denedim, aynı ayarlar hiç fark yok aradaki devasa farka bak En son çare format atıcam ama işe yarar mı ona emin olamıyorum.

Eki Görüntüle 591142
Buyur dostum denedim, aynı ayarlar hiç fark yok aradaki devasa farka bak En son çare format atıcam ama işe yarar mı ona emin olamıyorum.

Eğer uzun süredir atmadıysan, ayar, temizlik vb. çok can sıkıcı oluyor hele ki bozulmuş windows dosyaları vb. varsa. Güzelce yedeklemeni yapıp sıfırdan bir kurulum yap, donanımsal bir sorun değilse eski haline dönecektir herşey

Yakın zamanda format attıysan, DDU ile driverı kaldırıp baştan kurmanı, anti-virüs programı ile taratmanı önerebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…