Forza Horizon 4 Düşük FPS Sorunu

Eğer uzun süredir atmadıysan, ayar, temizlik vb. çok can sıkıcı oluyor hele ki bozulmuş windows dosyaları vb. varsa. Güzelce yedeklemeni yapıp sıfırdan bir kurulum yap, donanımsal bir sorun değilse eski haline dönecektir herşey 🙂

Yakın zamanda format attıysan, DDU ile driverı kaldırıp baştan kurmanı, anti-virüs programı ile taratmanı önerebilirim.
Uzun zamandır format atmıyorum, DDU ile sürücüyü kaldırıp bir tık eski bir sürücüyü kurmuştum fayda etmedi maalesef. Ama resmini gönderdiğin benchmarka baktığımda oyun sürümlerimiz aynı olmadığını fark ettim, yani güncellemeyle bu hale gelmiş olma olasılığı da var ancak ben buna pek inanmak istemiyorum bu kadar fark edeceğini düşünmüyorum açıkçası.

Eki Görüntüle 591142
Buyur dostum denedim, aynı ayarlar hiç fark yok aradaki devasa farka bak :D En son çare format atıcam ama işe yarar mı ona emin olamıyorum.
Formatı bilemem ama yakın tarihte bende bilgisayarı sıfırladım. Gerçekten fark ediyor dostum. Bilgisayar hızlandı bir çok sorun düzeldi önceden dakika başı bir sorun halletmeye çalışıyordum. Bu iş artık kıyafet yamamak gibi onu şunla kapa bunu şunla kapa artık sorunlarla başa çıkamıyordum. O yüzden sende bundan muzdaripsen format atmanı öneririm. Ben yarın müsait olursam sana sıfırladıktan sonra performansta aldığım değişiklikleri deneyimleyip söylerim.

Oyunda değişen birşey yok, mobil 1050Ti ile 1080p ultra ayarlarda aylardır 60 sabit oynatıyor.
Evet arkadaşımda da normal 1050 Ti mevcut o da aynı ayarlarda sorunsuz oynadığını belirtiyor. Üstelik RAM ve İşlemcilerimiz de aynı bu arkadaşımla. Bu iki ekran kartı arasında bu kadar devasa fark yoktu hatırladığım kadarıyla, bende performans çöktüyse onda da çökmesi gerekirdi.
Format atıp en güncel sürücüyü kurdum, ancak aldığım değerler yine aynı. Üstelik oyunu en düşük ayarlara çeksem dahi alabildiğim en yüksek FPS 36 oldu. Festivalde durum daha da vahim, festivalde 20FPS'den yukarı FPS göremiyorum.

Ekran kartımda bir problem var yüksek ihtimal, bu ayarlarda ekran kartımın %99 kullanım görmemesi gerekiyordu.

Evet arkadaşımda da normal 1050 Ti mevcut o da aynı ayarlarda sorunsuz oynadığını belirtiyor. Üstelik RAM ve İşlemcilerimiz de aynı bu arkadaşımla. Bu iki ekran kartı arasında bu kadar devasa fark yoktu hatırladığım kadarıyla, bende performans çöktüyse onda da çökmesi gerekirdi.
Format atıp en güncel sürücüyü kurdum, ancak aldığım değerler yine aynı. Üstelik oyunu en düşük ayarlara çeksem dahi alabildiğim en yüksek FPS 36 oldu. Festivalde durum daha da vahim, festivalde 20FPS'den yukarı FPS göremiyorum.

Ekran kartımda bir problem var yüksek ihtimal, bu ayarlarda ekran kartımın %99 kullanım görmemesi gerekiyordu.
Sorunu çözebildin mi acaba?

Ben çözdüm şarjdan çıkarınca sabit 30fps veriyor. Oyunu güç kablosu takılı oynayın ultra ayarlarda 90fps alabilirsiniz

Ben şu an MX350 kullanıyorum ve 50-60 arası FPS alıyorum sen istersen ekran kartına baktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı