Çözüldü Forza Horizon 4 kernelbase.dll dosyasıyla Windows 11'i bozuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11
Makaleler
35
RAM
XPG Lancer 6400 MT/s
Ekran kartı
GTX 1070
Anakart
ASUS B650E-F Gaming
İşlemci
Ryzen 7 7700
Merhaba. Yaşadığım garip bir durum için yardım arayışındayım.

Forza Horizon 4'e Steam üzerinden sahibim. Oyunu başlattığım zaman, başlarken ki ufak görsel beliriyor ancak 30 saniye sonra bilgisayardaki her şey oyunla birlikte çöküyor ve suratıma kapanıyor, Armoury Crate'in ışıkları takılı kalıyor, Windows Gezgini kafayı yiyor, web tabanlı uygulamalar açılmıyor. Sistemi yeniden başlatmadan bu tarz tuhaflıklar düzelmiyor.

Olay Görüntüleyici'ye baktığımda Forza'nın KERNELBASE.DLL dosyası ile ilgili sorun yaşadığını görüyorum. Neden böyle bir şeye sebep olduğunu bilmiyorum, nasıl çözebiliriz bir fikrim yok.

1719151252388.png

1719151260330.png

Çözüm
Sorunun kaynağı sizin durumunuzda Armoury Crate uygulaması olabilir. Aşağıdaki konuda Armoury Crate'i devre dışı bırakınca sorunun çözüldüğünü belirtmişler mesela.

Bunun yanı sıra Razer Synapse ve benzeri uygulamaların da aynı soruna sebep olduğunu belirtenler mevcut.

Bir diğer çözüm olarak ise DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Sorunun kaynağı sizin durumunuzda Armoury Crate uygulaması olabilir. Aşağıdaki konuda Armoury Crate'i devre dışı bırakınca sorunun çözüldüğünü belirtmişler mesela.

Bunun yanı sıra Razer Synapse ve benzeri uygulamaların da aynı soruna sebep olduğunu belirtenler mevcut.

Bir diğer çözüm olarak ise DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Çözüm
Konuda format attığı belirtilmiş. Şu an formatla uğraşabilecek bir durumda değilim maalesef.

BIOS'tan ayarı devre dışı bırakalı çok oldu. Armoury Crate'i kaldırma aracıyla tamamen kaldırıp kurmadan tekrar deneyeceğim. DDU'yu da sonrasında deneyeceğim.

@reptile
Armoury Crate'i kaldırmama rağmen yine oldu. RAM de aynı şekilde 32 GB'ın 32'sini de kullanıyordu. DDU ile önce AMD sürücüsünü, ardından Nvidia sürücüsünü kaldırdım. BIOS'tan iGPU'yu devre dışı bıraktım ve Nvidia sürücüsünü ve Nvidia App'i kurdum. Oyun açılıyor, RAM dolmuyor.

Sorun çözüldü. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Yeni ekran kartı aldıktan sonra sorun tekrar yaşandı. Sıfır kurulmuş bir sürücüyle bunun yaşanmasının saçma olduğu kanaatine vardım ve internette tekrardan aramaya koyuldum. Steam'de bir forumda "TargetHardwareProfiler.dll" isimli bir dosyanın buna sebep olduğunu okudum ve oyun dosyalarından bunu sildiğimde oyun sorunsuz açıldı. Bilginize...

Bu dosya bir şekilde oyun açılma sırasında memory leak'e sebep oluyor ve RAM tamamen dolunca uygulamalar ve Windows sapıtıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı