Çözüldü Forza Horizon 4 multiplayer ağ hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

azberq

Hectopat
Uzun süre sonra HDD aldım arkadaşlar Forza Horizon 4 yükledim ancak Horizon yaşamı aranıyor yazdı bir süre sonra araştırdığımda NAT türü ile kaynaklıymış. DMZ açtım olmadı uPnP açıp CMD'den port açtım olmadı. DNS değiştirdim yine olmadı yardımcı olabilecek var mı?

Çözüm
Arkadaşlar sorunu çözebildim aslında birçok çözüm yolu var hepsini direk olarak aktarıyorum:
1.yöntem-modem arayüzünüzden Upnp'yi aktif hale getirip port açmak.

cats.jpg

Bunun için;

Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp: netsh interface set state clientport=3074 yazdıktan sonra tamam. Yazısını gördüğünüz zaman bilgisayarınızı yeniden başlatın.
2.yöntem-DNS değiştirmek;

asdasdasd.jpg

Denetim masasını açın ve ardından ağ ve paylaşım merkezine girin. Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir'e bastıktan sonra bağlı olduğunuz İnternet'in üzerine sağ tıklayıp özelliklere girin. İnternet protocol version 4'e çift tıkladıktan sonra yukarıdaki ekrana geleceksiniz. Aşağıdaki IP adresini kullan tikine tıklayıp kendiniz gireceksiniz. Öğrenmek için CMD'yi açıp ipconfig yazmanız yeterli.

sdasdaddas.jpg

IPv4 address, subnet mask ve default gateway yazılarının yanında bulunan adresleri sırasıyla açtığınız yere doldurun ve DNS kısmına Google DNS'i yani 8.8.8.8-8.8.4.4 şeklinde girip Tamam'a basın. Eğer hala sorun yasıyorsanız DNS değiştirin sürekli.
Ben bu şekilde çözdüm sorunumu umarım siz de çözersiniz.
Arkadaşlar sorunu çözebildim aslında birçok çözüm yolu var hepsini direk olarak aktarıyorum:
1.yöntem-modem arayüzünüzden Upnp'yi aktif hale getirip port açmak.

cats.jpg

Bunun için;

Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp: netsh interface set state clientport=3074 yazdıktan sonra tamam. Yazısını gördüğünüz zaman bilgisayarınızı yeniden başlatın.
2.yöntem-DNS değiştirmek;

asdasdasd.jpg

Denetim masasını açın ve ardından ağ ve paylaşım merkezine girin. Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir'e bastıktan sonra bağlı olduğunuz İnternet'in üzerine sağ tıklayıp özelliklere girin. İnternet protocol version 4'e çift tıkladıktan sonra yukarıdaki ekrana geleceksiniz. Aşağıdaki IP adresini kullan tikine tıklayıp kendiniz gireceksiniz. Öğrenmek için CMD'yi açıp ipconfig yazmanız yeterli.

sdasdaddas.jpg

IPv4 address, subnet mask ve default gateway yazılarının yanında bulunan adresleri sırasıyla açtığınız yere doldurun ve DNS kısmına Google DNS'i yani 8.8.8.8-8.8.4.4 şeklinde girip Tamam'a basın. Eğer hala sorun yasıyorsanız DNS değiştirin sürekli.
Ben bu şekilde çözdüm sorunumu umarım siz de çözersiniz.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı