Forza Horizon 4 oyun oynarken kulaklıkta ses gitmesi

İşletim sistemi
Windows 10

DarkAirlines

Kilopat
Katılım
8 Haziran 2015
Mesajlar
174
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: Asus ROG Strix G17 (2023)
İşlemci: AMD Ryzen 9 7945HX (32 CPU)
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX™ 4070 8 GB
Bellek: 4800 MHz 32 GB DDR5
Depolama: 1 TB SSD M2.0
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar sayın forum üyeleri,

Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Gününüz güzel geçsin.

Sorunumu tam olarak nasıl ifade edebileceğimi bile bilmiyorum ama deneyeyim. Temelde birkaç madde halinde açıklayabilirim. JBL500BT model kulaklık kullanıyorum ve tüm sürücülerim güncel (Windows + Driver Booster - GeForce Experience ile kurulmuş sürücüler).

1- normalde kulaklığım sorunsuz bir şekilde çalışıyor, Valorant, LoL, FIFA 21 gibi oyunlarda sesi almakta bir sorun yaşamıyorum.
2 - son 1-2 gündür Forza Horizon 4 oynarken bir anda oyunun sesi gidiyor, kulaklığı aç kapa yapınca da geri gelmiyor. Ses gittikten sonra oyunun ses ayarlarına, bilgisayarın ses ayarlarına tek tek bakıyorum, hiçbir şekilde sorun gözükmüyor ama ses gelmiyor. Üstelik sadece oyunun sesi değil, oyun oynarken ses gittiği andan itibaren bilgisayar sesleri de dahil hiçbir ses gelmiyor.
3- kulaklığı kapatıp bilgisayarın sesine geçtiğimde (hoparlör) oyundan ses gelmeye devam ediyor, bilgisayar sesleri de geliyor. Yeniden kulaklığa geçtiğimde yukarıda bahsettiğim durum tekrarlanıyor.

İnternette de baktım ama hiçbir şekilde bir sorun bulamadım. Kulaklığımdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum zira diğer oyunlarda sorun yaşamıyorum. Forza Horizon 4 zaten saçma sapan oyundan atması, Windows güncellemeleri ile birlikte bozulması gibi saçma sapan sorunlara sahip bir oyundu üstüne bir de bu eklendi. Benzer bir sorun yaşayan, çözmüş olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

Not: Oyundan atma sorununu yaşadığım için Forza hoziron 4 fix benzeri bir CMD dosyası kullanıyordum. Oyunu oradan açtığımda başıma gelmişti ilk ama normal yerden de açtığımda (Microsoft Store üzerinden) aynı sorun başıma geldi. Bu yüklemiş olduğum CMD dosyası soruna sebebiyet veriyor olabilir derseniz silip tekrar deneyebilirim ama çözüm olacağını sanmıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da ETS 2 oyununda oluyordu, ses denetim masasına gelip kulaklığı devre dışı bırakıp tekrar açınca çözülüyordu. Bir dene bakalım.
 
Bana da ETS 2 oyununda oluyordu, ses denetim masasına gelip kulaklığı devre dışı bırakıp tekrar açınca çözülüyordu. Bir dene bakalım.
Tam olarak neyi kastettiğiniz anlayamadım maalesef.. Şayet kulaklığı silip yeniden bağlamaktan (cihazı kaldır seçeneği) falan bahsediyorsanız onu defalarca denedim...
 
"Xiaomi Mi True Wireless Earbuds 2" cihazımda bu sorunu yaşadım.
Ses Ayarları/Ses Denetim Masası/Hands Free Devre dışı bıraktım.
Ayrıca oyun ayarlarından mikrofonu kapattım. Şuan herhangi bir problem yaşamadan bluetooth kulaklığımı kullanabiliyorum.
(Bu sorunu sadece Forza Horizon 4 Steam versiyonunda yaşadım.)

Ekran Alıntısı.PNG
 

Yeni konular

Geri
Yukarı