Forza Horizon 4 sırasında mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Merhabalar. Az önce Forza Horizon 4 oynarken aniden mavi ekran hatası ile karşılaştım. Hemen ekranın fotoğrafını çektim. Bu hatayı niçin aldım ve nasıl çözebilirim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkürler.

Bilgiler:

W10 Pro işletim sistemi. (OEM Key satın alarak etkinleştirmiştim.)
Oyunum orijinal, Microsoft Store sürümünü kullanmaktayım. Oyun içi grafik ayarlarım Ultra'da ayarlıydı. Oyun HDD üzerinde kurulu.

Sistemim:

Dell 7577 Laptop.

GTX 1050 Ti 4 GB.
i7 7700HQ 2.80 GHZ 8 çekirdek.
16 GB 2400 MHZ RAM.
128 GB SSD, 1 TB HDD.
Adaptörüm 130 Wolt.

Aletin termal bakımı 21 Mayıs'ta yapıldı. Isınma sorunum olduğu için ThrottleStop isimli program aracılığı ile Undervolt işlemi uygulamıştım.

Uyguladığım ayarlar şu şekilde:

Mavi Ekran Kodu:

Durdurma Kodu gözükmüyorsa orada WHEA UNCORRECTABLE ERROR yazıyor.

RAM slotlarının yerini değiştirip dener misin?

BIOS'u default ayarlarına döndürüp dener misin?

Undervolt olumsuz etkilemiş olabilir. BIOS sıfırlamayı deneyin.

Hocam mavi ekran ile ilgili Dump dosyanız var mı ? Dump dosyası olursa daha iyi cevaplar olabilir. Dump dosyanız yoksa önerim UnderVolt yapmak değilde varsayılana çevirmeniz yönünde olacaktır.

RAM slotlarının yerini değiştirip dener misin?

BIOS'u default ayarlarına döndürüp dener misin?

Aletin içini açmam ne yazık ki mümkün değil.

BIOS'u Default ayarlara nasıl döndürebilirim, bilmiyorum. Zaten BIOS'u bilerek güncellemiyorum. Dell'in güncel BIOS'u undervolt özelliğini yasaklamakta. Bu sebeple eski sürüm BIOS kullanmaktayım.
Hocam mavi ekran ile ilgili Dump dosyanız var mı ? Dump dosyası olursa daha iyi cevaplar olabilir. Dump dosyanız yoksa önerim UnderVolt yapmak değilde varsayılana çevirmeniz yönünde olacaktır.

Bahsettiğiniz "Dump" dosyasına nasıl ulaşabilirim? Dosya konumu tam olarak nerede? Belki mevcuttur, bilmiyorum.

C:Windows\MiniDump Hocam bu konumda olması lazım. Benim dosyalarım oraya kaydediliyor normalde. DELL'in BIOS'unu pek bilmediğim için nasıl sıfırlayacağınızdan emin değilim.

UV kaynaklı bir mavi ekran hatası almaktasınız %99. UV ayarlarını gözden geçirip denemeler yapın.

C:Windows\MiniDump Hocam bu konumda olması lazım.

Bahsettiğiniz klasöre göz attım. İçerisinde, bugünün tarihi ile 14.32'de oluşturulmuş bir .dmp uzantılı dosya mevcut. Sanırım bahsettiğiniz dosya bu. Buraya yükleyemediğim için bir indirme sitesine yükledim, buyrun:

UV kaynaklı bir mavi ekran hatası almaktasınız %99. UV ayarlarını gözden geçirip denemeler yapın.

Şu anki güncel UV ayarlarını, bu forumdan bir üye bana önermişti. Ben UV'den maalesef anlamıyorum, sadece üyenin önerdiği ayarları uygulamıştım. Sağlıklı bir UV ayarı için tam olarak nasıl bir yol izlemem gerekir?

Hocam evet sanırım UV'den kaynaklanıyor. BIOS'ta (bu arada sanırım BIOS'a girme tuşu F2 imiş ama yanlış olabilir) "reset to defaults" gibi bir seçenek olacak. Rica etsem onu seçerek sorunu çözdümü yeniden kontrol eder misiniz ?

Evet, F2 tuşu ile BIOS açılıyormuş. An itibarıyla BIOS Defaults'a uyguladım ayarları. Sadece UEFI Capsule Firmware Updates seçeneğini kapattım, otomatik olarak BIOS'u güncellememesi için. Şimdi tekrar aynı UV ayarlarını yapıp denememi mi istiyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…