Çözüldü Forza Horizon 5 düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Emir Çolak

Centipat
Daha fazla  
RAM
16gb, 3200 mhz
Ekran kartı
RTX 3060 Ti
Anakart
Gigabyte b550m s2h
İşlemci
hatırlamıyorum ama AMD RYZEN serisi 4000'lerden
Tünaydın arkadaşlar. Sizlere sorum ben dün Forza Horizon 5 oynarken oldukça akıcı FPS'ler alıyordum. Daha sonra oyun bir iki kere çöktü. Ben de YouTube'dan baktım olay neymiş diye. İzlediğim videoda NVIDIA driverını güncelleştiriyordu. Ben de girdim GeForce Experience'a sayfayı yeniledim 14 Ocak'ta çıkan 511.23 versiyonlu Game Ready driverini kurdum. Ardından restart atıp FH5'e girdim ve FPS 30'du. FPS sayacını açtım oyun içi 70 gösteriyordu. Driverda hata olduğunu düşündüm NVIDIA sitesinden önceki driverımın tarihini buldum ve onu tekrardan kurdum. Tuhaf olan eski driverıma dönememe rağmen hala 80-70 yazmasına rağmen ekranda 30 FPS görüyordum. Windows 11 kullanıyorum. İşletim sistemini güncelledim hiçbir şey fark etmedi.

Çözüm
Oyunun grafik ayarlarına baktınız mı? Nvidia geforce'a girdiğinizde kafasına göre grafik ayarı çekmiş olabilir. Akıcı bir şekilde oynadığınız şekildeki grafik ayarlarına geri getirmeyi denediniz mi?
Oyunun grafik ayarlarına baktınız mı? Nvidia geforce'a girdiğinizde kafasına göre grafik ayarı çekmiş olabilir. Akıcı bir şekilde oynadığınız şekildeki grafik ayarlarına geri getirmeyi denediniz mi?

Çözüm
Oyunun grafik ayarlarına baktınız mı? NVIDIA GeForce'a girdiğinizde kafasına göre grafik ayarı çekmiş olabilir. Akıcı bir şekilde oynadığınız şekildeki grafik ayarlarına geri getirmeyi denediniz mi?

Vallahi hiç aklıma gelmemişti hocam. Bir baktım reset to default yaptım gerçekten de GeForce kafasına göre Ultra'daki ayarları Extreme'a çekmiş. Çok teşekkür ederim. 🙏

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı