Çözüldü Forza Horizon 5 nasıl gerçekçi hale getirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Menemen54

Picopat
Makaleler
3
Daha fazla  
RAM
Lexar Thor LD5U16G60C38LG-RGD 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL38 Ram (Bellek)
Ekran kartı
Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9060 XT 16GB
Anakart
MSI PRO B650M-E DDR5 AMD B650 AM5 Soket DDR5
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek 38MB
Ekran kartı olarak RX 9060 XT 16 GB’a sahibim. Oyunu 2K çözünürlükte, olabilecek en yüksek ayarlarda (MSAA 8x) (yani bildiğim kadarıyla ulaşabileceğim en yüksek ayarlarda) oynuyorum ve rahatlıkla 80–90 FPS alabiliyorum.
Ancak sorun şu ki, oyun nedense bazı videolarda gördüğüm kadar gerçekçi hissettirmiyor. Biraz araştırdığımda, bazı kişilerin NVIDIA DLAA kullanarak grafikleri daha güzel hâle getirdiklerini söylediklerini gördüm. Fakat sanırım AMD tarafında DLAA benzeri bir özellik bulunmuyor.
Başka nasıl oyunu daha gerçekçi veya sinematik hâle getirebilirim?

Çözüm
Bunun için nexusta modlar var hocam. ReShade'lerde mevcut. ReShade olarak.

Yukarıdaki arkadaşın söylediği filtreleme ayarlarıyla aynı mantık aslında ReShade'ler. Bunlardan istediğinizi deneyebilirsiniz.

Ek olarak mevcut ayarlarınızda FSR, Frame Gen falan açmıyorsunuz değil mi? Ayarlar tamamen native şekilde olsun.
Ekran kartı olarak RX 9060 XT 16 GB’a sahibim. Oyunu 2K çözünürlükte, olabilecek en yüksek ayarlarda (MSAA 8x) (yani bildiğim kadarıyla ulaşabileceğim en yüksek ayarlarda) oynuyorum ve rahatlıkla 80–90 FPS alabiliyorum.
Ancak sorun şu ki, oyun nedense bazı videolarda gördüğüm kadar gerçekçi hissettirmiyor. Biraz araştırdığımda, bazı kişilerin NVIDIA DLAA kullanarak grafikleri daha güzel hâle getirdiklerini söylediklerini gördüm. Fakat sanırım AMD tarafında DLAA benzeri bir özellik bulunmuyor.
Başka nasıl oyunu daha gerçekçi veya sinematik hâle getirebilirim?
O Nvidia App'te bulunan oyun filtreleri ile oluyor. Ornegin keskinlik vs karanlık derecesi gibi ayarlar mevcut. AMD'de olmuyor sanırsam ama videosunu atayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun için nexusta modlar var hocam. ReShade'lerde mevcut. ReShade olarak.

Yukarıdaki arkadaşın söylediği filtreleme ayarlarıyla aynı mantık aslında ReShade'ler. Bunlardan istediğinizi deneyebilirsiniz.

Ek olarak mevcut ayarlarınızda FSR, Frame Gen falan açmıyorsunuz değil mi? Ayarlar tamamen native şekilde olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bunun için nexusta modlar var hocam. Reshadelerde mevcut. Reshade olarak

Bunlara bakabilirsiniz.
Ek olarak mevcut ayarlarınızda FSR , Frame Gen falan açmıyorsunuz değil mi ? Ayarlar tamamen Native şekilde olsun.
Evet hocam, FSR veya diğer tip ayarlar kapalı. ReShade'i deneyeceğim teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı