Fosil yakıtlı araçlar yasaklanmalı mı?

Hayır, yasaklanmamalı.
Dâhâ işin tarım, üretim, sanayi, fabrika vb... tarafı da var.
Bak bakalım karbondioksit yasasından sonra azot yasası ile nasıl aç kalacaksın.

Sizce fosil yakıtlı taşıtlar yasaklanmalı mı?
Kesinlikle yasaklanmamalı, elektriğe geçişler için teşvikler olmalı sadece. Sera gazı etkisi için et sorununa bir an önce çözüm gelmeli. Santraller ve elektrik üretimi için kullanılan yakıtlara son verilmeli. Araçların ürettiği co2 çok minimal bir etkiye sahip.

Olan bu arabalara olacak:

Elektrikli araçların tipinde ve motorlarında meymelet yok.

Şimdi etrafa karbonmonoksit ve karbondioksit salınmadığı için artan oksijenden toplu ölümler de olabilir. Yangınlar çoğalabilir. Bir benzinliyi 100 elektrikliye tercih ederim.

Böyle bir şey yok. İnsanlık dünyada var olmadan önce ve dünyayı kirleten bir şey henüz yokken nasıl "oksijen artması" diye bir olaydan ötürü herhangş bir olumsuzluk yaşanmadıysa, bizim salınımlarımız durunca yine yaşanmaz. İlk defa seninki gibi bir düşünce görüyorum...

Teknoloji yeterli düzeye gelmeden bunu yapmanın bir anlamı yok. %100 emisyonsuz elektrik üretimine geçemedik, bütün arabaları elektrikliye çevirsen yeterli enerjiyi üretmek için daha da fazla emisyon ortaya çıkarman gerekiyor. Hidrojen desen hâlâ istenilen verimlilik ve maliyette değil, üstelik çok geniş ölçekli kullanımda güvenlik konusu hâlâ bir soru işareti. Çok büyük yakıt tanklarıyla kısa mesafeler gidebiliyorsun, özellikle hava ve deniz taşımacılığı için yeterli seviyeye gelmesine daha çok var.

Eninde sonunda ve muhtemelen çok da uzak olmayan bir gelecekte yasaklanması gerekecek, çoğu ülke bu sorunlu geçiş sürecine mecburi olarak girecek ama henüz bunun için daha erken.

Hayır bence yasaklanmamalı.
Elektrikli araçları geleceğin kurtuluşu olarak görmeyin. Kin besleyin demiyorum fakat ozon tabakasını kurtarmanın en iyi yollarından biri deyip bel bağlamayın.
Elektrikli araçlarda kullanılan bataryaların üretilmesi için kullanılan madenlerin birkaçı:
*Kobalt
*Lityum
*Nikel. Peki bu madenler nereden çıkarılıyor? Nerede işleniyor? Nereden batarya üretim fabrikalarına taşınıyor? Bu batarylararın ömürleri ne kadar? Ömürleri dolunca ne olacak? Bu aşamalarda ne kadar çevre kirleniyor? Bu soruları sormadan böyle bir karar verilmemeli.

Üretim dengeli olmalı, malzemeler olabildiğince kolay tamir edilebilmeli ve ömrünü tamamlayan parçaların geri dönüşümü sağlanmalı.

Birçok değişkeni hesaba katmak lazım. Öyle fosil yakıtlı araçlar yasaklanmalı diyerek olmaz bu iş.

Dosya Ekleri

• Nickel_(mined)2.png
    59,2 KB · Görüntüleme: 28
  • Website_ValueChain_EN_1163.png
    184,7 KB · Görüntüleme: 28
  • world-cobalt-production.jpg
    102,3 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…