Fotoğraflardaki Renkleri Düzeltme

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Photoshop CS5, renk düzenleme için sayısız araçlar sunuyor ama bu araçların çoğu “Variations” komutu kadar kolay işlem yapmanıza olanak tanımıyor. Açılan ön izleme penceresinde olası renk değişiklikleri minyatür görünümleriyle sunuluyor. Uyguladığınız rengi kaldırmak ya da renk tonunu istediğiniz oranda arttırabilmek için tek fare tıklaması yeterli oluyor.

5yc3AuW.jpg


1 “Variations” penceresini açma

“Variations” komutuna, “Image/ Adjustments” üzerinden ulaşabilirsiniz. Resimde gördüğünüz gibi renk ayarları minyatür görüntüsüyle yansıtılıyor. Açılan iletişim kutusunun üst kısmında Orijinal ve değişiklik yapılan görüntü yan yana gösteriliyor.

2 Renkleri değiştirme

Ön izleme penceresini kullanarak, renkliliği isteğinize göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Örneğin, “More Red” seçeneğine tıkladığınızda “Current Pick” daha da kırmızı bir görünüm kazanır. Burada tamamlayıcı renk olan “More Cyan” seçeneğine tıkladığınızda, uyguladığınız etkinin geri alındığını görürsünüz. Yaptığını tüm adımları geri alabilmek için “Original” seçeneğine tıklayarak başlangıç noktanıza geri dönün.

TBdLkPX.jpg


3 İnce Ayarlar

Düzenleyicinin koyu, açık ya da orta tonlardaki alanlar üzerinde etkili olup olmayacağını belirleyin. Tonların keskinliğini “Fine-Coarse” sürgüsü üzerinden değiştirebilirsiniz. Yardımcı bir seçenek olarak, belirgin değişiklikleri görüntüleyebilmek için “Show Clipping”i etkinleştirebilirsiniz. Bu sayede düzenleyici tarafından yapılan değişiklikler, bazı koşullarda fotoğraf üzerinde açık bir şekilde görüntülenebilir.

4 Ayarları Kaydetme

“OK” seçeneği ile ayarlarınızı uygulayabilirsiniz. “Load” ya da “Save” butonları ile sık kullandığınız renk ayarını kaydedebilir, gerektiğinde diğer fotoğraflarınızla kullanabilirsiniz. Örneğin kaydedilen bu ayarlar, seri çekimlerde size yardımcı olabilir.

NSp1bmy.jpg
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı