Berkay T
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Intel i5-13400F
MSI RTX 3080 Gaming Z Trio 10G LHR
Asus PRIME H610M-A D4
Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz CL16
Kingston NV2 SNV2S/500G PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD
NZXT C750 Bronze
Phanteks Eclipse P360A Kasa
- Meslek
- FEF Matematik
Çok merak ettiğim bir olaydır fotonların potansiyel hızı olan ışık hızını aşmak. Aklımda kendi kendimi yediğim bir deney, düşünce var ve bunu sizinle paylaşmak istedim. Farz edelim ki dünyada sapasağlam bir kazığa kalın IP bağladık ve bunu uzayda aynı şekilde sağlam bir biçimde bir yapı, mekanizma çekiyor. IP son derece gergin ve dayanma noktasının son kısımlarında. Böyle bir durumda dünyadan ben bu ipi bıçakla kestiğimi düşünelim. Ayda ki mekanizma da aynı anda boşa güç tüketmiş olmaz mı? Yani ışık hızından daha hızlı bir hız ile o mekanizmaya ipin koptuğu bilgisi varmaz mı? Burada mekanizmaya takılıp kalmayın insan veya başka bir cisim de olabilir.
Bu olayı birazda bilerek normale indirgenip sordum. Soru aklıma kuantum dolanıklığı olan fiziksel bir deneyden geldi. Bilen bilir fotonlar ne kadar uzak olurlarsa olsunlar birbirlerinden aynı anda haberdar olurlar. Bu da demek olur ki mesafe arttıkça, ışık hızından mesafe ile orantılı olarak daha da hızlı haberdar olurlar. Fiziğin temel yasalarından olan e=MC2 meşhur Einstein'in bulduğu denklem çöpe gidiyor. Ya da kendisinin de dediği gibi "korkunç" bir biçimde olasılıklar dünyası açılıyor atom altı taneciklerde. Bu iş uzar gider. Eğer bu konulara hakim biri varsa tartışmayı çok isterim.
Bu olayı birazda bilerek normale indirgenip sordum. Soru aklıma kuantum dolanıklığı olan fiziksel bir deneyden geldi. Bilen bilir fotonlar ne kadar uzak olurlarsa olsunlar birbirlerinden aynı anda haberdar olurlar. Bu da demek olur ki mesafe arttıkça, ışık hızından mesafe ile orantılı olarak daha da hızlı haberdar olurlar. Fiziğin temel yasalarından olan e=MC2 meşhur Einstein'in bulduğu denklem çöpe gidiyor. Ya da kendisinin de dediği gibi "korkunç" bir biçimde olasılıklar dünyası açılıyor atom altı taneciklerde. Bu iş uzar gider. Eğer bu konulara hakim biri varsa tartışmayı çok isterim.
Son düzenleyen: Moderatör: