Foxconn 2abf anakarta kaç GB SATA SSD takılabilir?

Radeon RX 5700M

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSİ ALPHA 17 A4DEK-011 AMD RYZEN 7 4800H 8C/16C 2.9GHZ/4.2GHZ AMD RADEON RX5600M 6GB GDDR6 2X16GB 3200 MHZ CL 22 DDR4 SAMSUNG RAM 2TB ADATA SX8100NP NVME M2 SSD 3500 MB/S RS 3000 MB/S WS 17.3 144 HZ FHD İPS AMD FREESYNC PREMİUM STEEL SERİES RGB PER-KEY İNGİLİZCE KLAVYE
Meslek
Üniversite Öğrencisi Ve Mc
HP Pro 3500 adlı hazır sistemin var.
İşlemci i3 3240.
Ekran kartı NVIDIA GT 630 ve HD Graphics 2500.
RAM 1x4GB DDR3 1600 MHz CL 11 Samsung RAM.
Depolama WD Blue 500 GB 7200RPM HDD.
PSU 300W olması lazım emin değilim
Anakart Foxconn 2abf diğer adıyla H-CUPERTINO2-H61-UA TX ( Cupertino2 ) LGA 1155 soket H61 chipset.
BIOS sürümü 8.19.
İşlemcimi i5 ya da i7 yapmak istiyorum maksimum hangi modelleri destekler? Bir tane daha 4 GB RAM eklemek istiyorum. Çift kanalı toplamda 8 GB yapmak istiyorum. Ekran kartı olarak da ben AMD RX 560 4 GB modelini düşünüyorum. Maksimum kaç GB SATA SSD takabilirim? Her parça için maksimum 1000 TL bütçem var.
Technopat konu ismini değiştirmiş normalde ekran kartı ve işlemci ve RAM ve SATA SSD önerisi olacaktı.

Son düzenleme:
İstediğin GB SATA SSD takabilirsin

Kaynağın nedir? Zira özellikle HP sistemler depolamada kapasite seçebiliyorlar, üreticinin tavsiye ettiği kapasite üzerinde depolama takarsan sistem diski görmeyebiliyor. Bizzat HP'nin 5. nesil mobil işlemcili laptopunda deneyimlediğim durum, sistem 512 GB SSD'yi görmedi HP ile iletişime geçtiğimizde cihazın NVMe portundan en fazla 256 GB'lık modeli desteklediği belirtildi.

Kaynağın nedir? Zira özellikle HP sistemler depolamada kapasite seçebiliyorlar, üreticinin tavsiye ettiği kapasite üzerinde depolama takarsan sistem diski görmeyebiliyor. Bizzat HP'nin 5. nesil mobil işlemcili laptopunda deneyimlediğim durum, sistem 512 GB SSD'yi görmedi HP ile iletişime geçtiğimizde cihazın NVMe portundan en fazla 256 GB'lık modeli desteklediği belirtildi.
Kardeşim ben öyle biliyordum araştırdım hatta anakart kaç gb ssd destekler diye karşıma bir bilgi çıkmadı

Sistemdeki mevcut RAM'in bilgilerini öğrenmemiz lazım, zira OEM sistemlerde piyasada genelde kullanılanın dışında teknik özelliklere sahip bileşenler olabiliyor. Olası bir RAM voltaj farkı uyum sorunu yaratır ve sistem açılmaz, özellikle bu tarz düşük güç tüketen DDR3 sistemlerde DDR3L 1.35v RAM'ler çıkabiliyor. İşlemci olarak ikinci elde bulabileceğiniz i5 veya i7 3. nesil işlemcileri kullanabilirsiniz, tek tek model belirtmeye gerek yok. Aslında Xeon E3 12xx V2 işlemciler de 3. nesil i7 dengi ve sokete uyuyor ancak OEM sistemde BIOS tarafında desteklenmiyor olabileceği için ben bunu önermem. Ekran kartı olarak RX 560 veya GTX 1050 bakılabilir PSU sebebi ile fakat burada da alırken ek güç girişine ihtiyaç duymayan kartlara yönelmenizde fayda var, zira PSU'nuzda muhtemelen harici bir GPU beslemesi bulunmuyor. Yerinizde olsam bu sisteme para harcamak yerine doğrudan satardım, mevcut upgrade bütçem ile de yine 3. nesil ile 7. nesil arası i5 işlemcili ve RX 470-570 gibi ekran kartına sahip çok da güncel olmayan ancak özellikle işlemciye yüklenmeyen oyunlarda halen iş yapacak sistemleri ikinci elde rahatlıkla 4000-7000 TL aralığında bulunuyor. 4000 TL bandında 3. nesil i5 ve RX 570'li sistem çıkar.

RX 560 %10 darboğaz yapıyor sanırım.

Dostum internetteki hazır darboğaz sitelerine bakıp yazmayın.

Sistemdeki mevcut RAM'in bilgilerini öğrenmemiz lazım, zira OEM sistemlerde piyasada genelde kullanılanın dışında teknik özelliklere sahip bileşenler olabiliyor. Olası bir RAM voltaj farkı uyum sorunu yaratır ve sistem açılmaz, özellikle bu tarz düşük güç tüketen DDR3 sistemlerde DDR3L 1.35v RAM'ler çıkabiliyor. İşlemci olarak ikinci elde bulabileceğiniz i5 veya i7 3. nesil işlemcileri kullanabilirsiniz, tek tek model belirtmeye gerek yok. Aslında Xeon E3 12xx V2 işlemciler de 3. nesil i7 dengi ve sokete uyuyor ancak OEM sistemde BIOS tarafında desteklenmiyor olabileceği için ben bunu önermem. Ekran kartı olarak RX 560 veya GTX 1050 bakılabilir PSU sebebi ile fakat burada da alırken ek güç girişine ihtiyaç duymayan kartlara yönelmenizde fayda var, zira PSU'nuzda muhtemelen harici bir GPU beslemesi bulunmuyor. Yerinizde olsam bu sisteme para harcamak yerine doğrudan satardım, mevcut upgrade bütçem ile de yine 3. nesil ile 7. nesil arası i5 işlemcili ve RX 470-570 gibi ekran kartına sahip çok da güncel olmayan ancak özellikle işlemciye yüklenmeyen oyunlarda halen iş yapacak sistemleri ikinci elde rahatlıkla 4000-7000 TL aralığında bulunuyor. 4000 TL bandında 3. nesil i5 ve RX 570'li sistem çıkar.

Dostum internetteki hazır darboğaz sitelerine bakıp yazmayın.
Konu 4 senelik bende yeni farkettim adam muhtemelen sistemini değiştirmiştir

Kardeşim ben öyle biliyordum araştırdım hatta anakart kaç GB SSD destekler diye karşıma bir bilgi çıkmadı

Öncelikle kardeşim samimiyetine girmeyelim, madem araştırdın ve bilgi çıkmadı hemen istediğin kadar diye yazma, 240 GB'lık şu modeli öneririm gibi bir öneride bulun. Arkadaş senin önerini baz alıp gidip oldu ya 20TB'lık bir disk taktı sistem bunu görmez ise o zaman ne yapacak?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı