Foxconn 45CMX anakarta Core 2 Duo E8200 uyar mı?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mimarlık öğrencisi - Tasarımcı
Herkeze iyi sosyaller arkadaşlar. Anakartım Foxconn 45cmk/gmx/cmx-k. Alacağım işlemci ise e8200-e8500 arası bir işlemci. Bu işlemciler 1333 fsb hızında, anakartımda ise 1333 fsb hıza gelmem için oc. yapmam gerektiğini gösteriyor. Fakat bazı sitelerde e8300'e kadar desteklediğini söyleyen arkadaşlar var. Bu işlemci ile r7 250 çipsetli bir ekran kartı alacağım sizce crysis 3'ü ultra'da oynayabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ultrada zor olmasada takılmalarla oynayabilirsin ki sistemin eski yani ekranın ne durumda çözünürlükte önemli. Mantıksız bulduğum konulardan biri full ayar ama çözünürlük 1024x768 gibi. Sıfırdan sağlam bir makine toplamak daha mantıklı. Eski sistemlere Msi 750 Gddr3 almak daha daha mantıklı. Anakart ve işlemcin ile alakalı bilgileri birazdan eklicem.

Ekleme: Anakartın 1333 fsb işlemcileri de destekliyor.

Son düzenleme:
Birde Front side bus o.c mantığı şununla bağdaşlaştırıyor. Bellek ile işlemci arasında ki bant genişliğini hızlandırmaktan bahsediyor. Ama Ddr2 de bu zamana kadar en son 1066 mhz bellek gördüm oda ramleri o.c ederek o hıza çıkartabiliyorsun. 1333 mhz ddr2 bellek görmedim. İşlemcin açısından o.c den bahsetmiyor. Anakart combo ise ki öle bir kartta değil seninki 1333 mhz de bellek çalıştırsın. Üretici firma 1333 mhz ddr2 bellek çıkabilceğini düşünerekten böyle bir fantezi yapmış olabilir. Kart 1333 fsb işlemci desteklemekte. Sıkıntı yok. İyi Forumlar.

Mantıklı olanda yeni sistem toplamak dar bir bütçeye Apu. Orta halli bütçeye Amd Fx. Yüksek bütçeyeyse İntel sistem toplayabilirsin. Yeni konu açarak bütçeni belirtirsin. Zaten forumda yabancı değilsin eski üyelerdensin. :)

Dostum miniAtx Apulu bir sistem topla bence A10 7700k mesela r7250 gibi ekran kartıylada C.F yaptın mı yeterli performansı almış olursun. Gözü tok kullanıcılar için. Amd fx6300 tabanlı sistemim var Middle tower olsada kasa doğru düzgün yer bile bulamıyorum. MiniAtx ve Apu bence iyi seçim.

Son düzenleme:
Ya Sistem şu şekilde olucak; İntel pentıum g3258, sapphire r7 250 2gb 128 bit, msı h81 p33, kıngston savaga 4gb 1600 mhz ram, 120 gb'lık ssd. Bütçem 850 tl olucak fazla olmayacak. Daha önce bende; intel i5 4670k, sapphıre toxıc r9 270x, g-skıll 8gb 1600 mhz ram, 128 gb ssd, 2 tb harddısk vardı ama satmak zorunda kaldım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı