Foxconn G31MXP sisteme yükseltme

Hamsi01

Decapat
Foxconn G31MXP anakartım var. 200 TL bütçem var kasa falan var. İşlemci, ekran kartı, RAM, SSD almayı düşünüyorum. İşlemciyi Intel Xeon x5450 düşünüyorum ama anakartımla uyumlu mu? İkinci el 750 Ti almayı düşünüyorum. 8 GB RAM alacaktım fakat anakartım 4 GB destekliyor. 120 GB da SSD almayı düşünüyorum. Sizce yeni anakart alıp RAM'imi 8 GB yapayım mı yoksa kalsın mı? Eğer alacaksam hangi anakartı alayım?

SSD yi şimdilik unut. Biraz daha para biriktirmen gerekecek onun için. 200TL ile sana RAM, işlemci ve ekran kartı bakalım. Xeon anakartın ile uyumlu değil hem pahalı boşver onu :)
50 TL ye Core 2 Duo E8500 bunu alacaksın.
20 TL ye buradan herhangi birini alacaksın.
130 TL ye de 9800GT 1GB bunu alacaksın. Toplam 200TL yapıyor.

İleride 20TL daha biriktirip bir 2GB RAM daha alman lazım ki sistem hızlı çalışsın. Takılmasın.
Anakart pek güzel değil yalnız bütçe dolayısıyla mecbur o olacak. G41 anakart 100TL zaten.
İşletim sistemi olarak 64bit win7 yüklersin bir 200TL daha biriktirdikten sonra SSD konusu açarsın.

Foxconn G31MXP anakartlar 4GB RAM destekler yani 8GB RAM istiyorsan öncelikle anakartını değiştirmen gerekiyor. 200 TL bütçe ile bu söylediklerini yapamazsın bu kadar parçaya yetmesini bırak tek bir parçaya dahi yetmez o para. Intel Xeon x5450 diye bir işlemci yok x5460 ve ya e5450 işlemciler vardır. Bu kısma biraz daha çalışmalısın. İkinci el 750 Ti en düşüğü 400 TL şu an 200 TL yi nerelere yetiştireceğini biraz daha düşün.
600-700 TL bütçe yapabilirsen öncelikle anakartını değiştirerek başyabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı